Rosmariinilla ja valkosipulilla silavoitu kyljysrivi
Kokonainen kyljysrivi on helppoa juhlaruokaa ja käytännöllistä silloin, kun pöydän ympärillä on useampi ihminen. Tarjoile lisäkkeenä esimerkiksi hasselbackan perunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 2 kg kokonaista siankyljysriviä luineen
- 6 valkosipulinkynttä
- 4 tuoretta rosmariinin oksaa
- 2 sitruunaa
- oliiviöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- 3 ½ dl valkoviiniä
- 3 tomaattia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori valkosipulinkynnet ja silppua hienoksi, hienonna myös rosmariinin lehdet ja yhdistä silput. Pese sitruunat ja suikaloi kuoret. Lohko tomaatit.
2. Tee veitsenkärjellä useita pistoja lihaa lähelle luuta ja työnnä niihin yrttiseosta ja sitruunankuorta. Tee keveitä viiltoja lihan ulkopinnalle ja hiero lihaan suolaa, pippuria ja öljyä. Kaada viini uunipannuun ja nosta liha pannulle luurivi alaspäin.
3. Paista uunissa 1 ½ - 2 tuntia, valele muodostuvalla liemellä silloin tällöin. Kun paistoaikaa on noin 10 minuuttia jäljellä, lisää tomaattilohkot pannuun. Liha on kypsää, kun sen sisälämpötila on 72 astetta. Anna levätä alumiinifoliossa 10 minuuttia ja leikkaa sitten sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta