Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rosmariinilla ja valkosipulilla silavoitu kyljysrivi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle

  • 2 kg kokonaista siankyljysriviä luineen
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 4 tuoretta rosmariinin oksaa
  • 2 sitruunaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 ½ dl valkoviiniä
  • 3 tomaattia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori valkosipulinkynnet ja silppua hienoksi, hienonna myös rosmariinin lehdet ja yhdistä silput. Pese sitruunat ja suikaloi kuoret. Lohko tomaatit.

2. Tee veitsenkärjellä useita pistoja lihaa lähelle luuta ja työnnä niihin yrttiseosta ja sitruunankuorta. Tee keveitä viiltoja lihan ulkopinnalle ja hiero lihaan suolaa, pippuria ja öljyä. Kaada viini uunipannuun ja nosta liha pannulle luurivi alaspäin.

3. Paista uunissa 1 ½ - 2 tuntia, valele muodostuvalla liemellä silloin tällöin. Kun paistoaikaa on noin 10 minuuttia jäljellä, lisää tomaattilohkot pannuun. Liha on kypsää, kun sen sisälämpötila on 72 astetta. Anna levätä alumiinifoliossa 10 minuuttia ja leikkaa sitten sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Lisää aiheesta:

Italialainen paistiLampaankyljykset ja valkosipulijogurttiTäytettyä porsaanseläkettä paprikan ja keräkaalin keraSitruksenmakuiset lampaankyljyksetValkosipulisilavoitu lampaanfileeTäytetty lammaskääryle ja kesäkurpitsaa
PorsaankyljyksetKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Kokonainen kyljysrivi on helppoa juhlaruokaa ja käytännöllistä silloin, kun pöydän ympärillä on useampi ihminen. Tarjoile lisäkkeenä esimerkiksi hasselbackan perunoita.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset
  • 28.09.201707:27
    Omenat

    Paistettua omenaa ja possua

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Homejuustokyljykset sienipedillä

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Kyljykset curryn ja banaanin kera

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Paneroidut porsaankyljykset, ananassalsaa ja perunamuusia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaankyljykset saksanpähkinäkastikkeella