Roseepippurilla maustetut broilerinfileet
Broilerin mieto maku saa potkua roseepippurista. Keitetty riisi, johon sekoitetaan maissinjyviä, on mainio lisuke. Jos et löydä romanescoa (vihreää kukkakaalia), voit käyttää tavallista kukkakaalia tai parsakaalia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- 2 tl roseepippuria
- ½ tl suolaa
- 100 g romanescoa
- (kukkakaalia tai parsakaalia)
- 100 g miniparsaa
- 4 rkl pinjansiemeniä
- 1 porkkana
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyä riisiä
- 1 pieni prk maissinjyviä
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Murskaa roseepippurit ja mausta fileet niillä ja suolalla. Ruskista fileet kauttaaltaan ja jälkikypsytä uunissa noin 10 minuuttia.
2. Kuori porkkana ja leikkaa se pitkiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Irrota romanescosta kukinnot ja keitä niitä ja parsaa sekä porkkanaa hetken suolalla maustetussa vedessä.
3. Viipaloi broileri ja aseta lautasille. Nosta päälle parsaa ja romanescoa. Koristele pinjansiemenillä ja porkkanasuikaleilla. Tarjoile lisänä maissiriisiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan