Roseepippurilla maustetut broilerinfileet
Broilerin mieto maku saa potkua roseepippurista. Keitetty riisi, johon sekoitetaan maissinjyviä, on mainio lisuke. Jos et löydä romanescoa (vihreää kukkakaalia), voit käyttää tavallista kukkakaalia tai parsakaalia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- 2 tl roseepippuria
- ½ tl suolaa
- 100 g romanescoa
- (kukkakaalia tai parsakaalia)
- 100 g miniparsaa
- 4 rkl pinjansiemeniä
- 1 porkkana
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyä riisiä
- 1 pieni prk maissinjyviä
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 125 asteeseen. Murskaa roseepippurit ja mausta fileet niillä ja suolalla. Ruskista fileet kauttaaltaan ja jälkikypsytä uunissa noin 10 minuuttia.
2. Kuori porkkana ja leikkaa se pitkiksi suikaleiksi kuorimaveitsellä. Irrota romanescosta kukinnot ja keitä niitä ja parsaa sekä porkkanaa hetken suolalla maustetussa vedessä.
3. Viipaloi broileri ja aseta lautasille. Nosta päälle parsaa ja romanescoa. Koristele pinjansiemenillä ja porkkanasuikaleilla. Tarjoile lisänä maissiriisiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta