Riisisalaatti

Tämä salaatti on kuin juhlat, jonne on kutsuttu kaikki.

4 hengelle

  • 1 kupillinen riisiä (2,4 dl)
  • fontina-juustoa maun mukaan, kuutioituna
  • 1 iso mozzarellan pala kuutioituna
  • scamorza-juustoa maun mukaan, paloiteltuna
  • 10 kirsikkatomaattia kuutioituna neljään osaan
  • 1 kupillinen mustia oliiveja
  • 3 rkl kapriksia
  • 5 anjovisfilettä paloiteltuna
  • 1/4 kupillinen neitsytoliiviöljyä (60 ml)
  • suolaa maustamiseen

Valmistusohje

Jokainen suupala on monien makujen yhdistelmä; suolaisuus tulee anjoviksista, savu scamorzasta ja tuoreus tomaateista. Kaikki tämä yhdessä ja samassa hillittömän ihanassa salaatissa!

- Laita riisit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita välillä.

- Huuhtele riisit siivilässä kylmällä vedellä, jotta riisien kypsyminen pysähtyisi.

- Sekoita riisit, fontina-juusto, mozzarella, scamorza-juusto, kirsikkatomaatit, oliivit, kaprikset ja anjovikset suuressa kulhossa keskenään. Sekoita hyvin!

- Lisää oliiviöljy ja haluttu määrä suolaa. Anna vetäytyä tunnin verran jääkaapissa ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.