Riisisalaatti
Tämä salaatti on kuin juhlat, jonne on kutsuttu kaikki.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 kupillinen riisiä (2,4 dl)
- fontina-juustoa maun mukaan, kuutioituna
- 1 iso mozzarellan pala kuutioituna
- scamorza-juustoa maun mukaan, paloiteltuna
- 10 kirsikkatomaattia kuutioituna neljään osaan
- 1 kupillinen mustia oliiveja
- 3 rkl kapriksia
- 5 anjovisfilettä paloiteltuna
- 1/4 kupillinen neitsytoliiviöljyä (60 ml)
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
Jokainen suupala on monien makujen yhdistelmä; suolaisuus tulee anjoviksista, savu scamorzasta ja tuoreus tomaateista. Kaikki tämä yhdessä ja samassa hillittömän ihanassa salaatissa!
- Laita riisit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita välillä.
- Huuhtele riisit siivilässä kylmällä vedellä, jotta riisien kypsyminen pysähtyisi.
- Sekoita riisit, fontina-juusto, mozzarella, scamorza-juusto, kirsikkatomaatit, oliivit, kaprikset ja anjovikset suuressa kulhossa keskenään. Sekoita hyvin!
- Lisää oliiviöljy ja haluttu määrä suolaa. Anna vetäytyä tunnin verran jääkaapissa ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje