Riisillä ja linsseillä täytetty kesäkurpitsa
Kesäkurpitsa on hyvää ja edullista, ja täytettynä se maistuu vieläkin paremmalta!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 annosta
Raaka-aineet
- 2 isoa kesäkurpitsaa
- 1 sipuli
- ½ purjo
- 50 g herkkusieniä
- ½ punainen paprika
- voita paistamiseen
- 40 g linssejä
- 1-2 dl juustoraastetta
- 2 dl keitettyä, jäähtynyttä riisiä
Kasvikset
- ½ vihreä paprika
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
- 1 porkkana
- 50 g sokeriherneitä
- pala purjoa
Tomaattikastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl jauhoja
- 1 dl tomaattipyreetä
- 5 dl kasvislientä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Punaisilla linsseillä on kaikkein lyhin keittoaika. Puhdista ja suikaloi purjo ja paprikanpuolikas. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista herkkusienet ja leikkaa ne pienemmiksi. Kuullota purjo, sipuli ja paprika voissa yhtä aikaa herkkusienten kanssa.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin, koverra sisus lusikalla ja hienonna se. Sekoita hienonnettu kesäkurpitsan sisus, riisi, kasvikset ja linssit. Täytä kesäkurpitsa seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Gratinoi uunissa 20 minuuttia.
3. Kuutioi paprikat, porkkana ja sokeriherneet. Puhdista ja viipaloi purjo. Sekoita kasvikset ja tarjoa täytetyn kesäkurpitsan ja tomaattikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka