Riisiä vihannesten ja kasslerin kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665804/landscape16_9/515/290/b3c3544484055c14951041bb5d9ca335/tb/899425-88.jpg)
Tämä ruoka sopii sinulle, joka kuntoilet tai teet raskasta ruumiillista työtä. Jos sinulla on kiire, voit korvata vihannekset pakastetuilla wokkivihanneksilla. Jos haluat lisämakua, tarjoile extrasoijan ja -chilikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 annosta riisiä
- 300 g kassleria
- 1 purjo
- 1 punainen chili
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 paprikaa, eri väristä
- 200 g haricot verts (vihreitä papuja)
- 2 rkl rapsi-, oliivi- tai seesamiöljyä
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 dl maapähkinöitä
- tuoretta korianteria
- hapanimelää chilikastiketta
- 1 omena
Valmistusohje
1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi kassler. Huuhtele ja suikaloi purjo. Halkaise chili, leikkaa pois siemenet ja väliseinät ja suikaloi. Kuori ja viipaloi valkosipuli ohuesti. Kuori, halkaise ja suikaloi paprikat. Sulata vihreät pavut ja kuutioi omena.
2. Kuumenna öljy wokki- tai paistinpannussa. Paista chili, valkosipuli ja kassler. Lisää purjo ja paprika ja muutaman minuutin kuluttua pavut ja omena. Anna kaiken kuumeta kunnolla.
3. Pirskota päälle soija ja ripottele päälle pähkinät, sekoita. Koristele korianterinlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka