Riisiä broilerin ja katkarapujen kanssa
Tämä ruoka on ajankohtainen silloin kun broileria on jäänyt tähteeksi, tai jos haluat tehdä jotakin erilaista valmiiksi grillatusta broilerista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 400 g broilerinlihaa
- (keitettyä, paistettua tai grillattua)
- 100 g kuorittuja katkarapuja
- 1 sipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 dl kanalientä
- 2 tl balsamiviinietikkaa
Riisi
- 2 dl jasmiiniriisiä
- 2 salottisipulia
- 2 tl voita
- 4 dl kanalientä
- 50 g sokeriherneitä
- 1 tl chilihiutaleita
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- maapähkinöitä
Valmistusohje
1. Riisi: Kuori ja silppua salotit. Kuullota silppua voissa ja laita riisi mukaan kuullottumaan viimeminuuteilla. Kaada joukkoon kanaliemi ja keitä riisipakkauksen ohjeen mukaisesti. Silppua sokeriherneet. Kun keittoaikaa on jäljellä muutama minuutti, sekoita joukkoon sokerihernesilppu ja chilihiutaleet. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Leikkaa broilerinliha pienemmiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota silppu öljyssä paistokasarissa. Kaada joukkoon kanaliemi, kiehauta ja mausta viinietikalla. Anna poreilla 10 minuuttia ilman kantta.
3. Lisää lihapalat liemeen ja lämmitä kauttaaltaan. Jaa riisi neljälle lautaselle, nosta päälle broilerinpalat ja jaa päällimmäiseksi katkaravut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta