Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riisiä broilerin ja katkarapujen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruoka on ajankohtainen silloin kun broileria on jäänyt tähteeksi, tai jos haluat tehdä jotakin erilaista valmiiksi grillatusta broilerista.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 400 g broilerinlihaa
  • (keitettyä, paistettua tai grillattua)
  • 100 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl kanalientä
  • 2 tl balsamiviinietikkaa

Riisi

  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 2 salottisipulia
  • 2 tl voita
  • 4 dl kanalientä
  • 50 g sokeriherneitä
  • 1 tl chilihiutaleita
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • maapähkinöitä

Valmistusohje

1. Riisi: Kuori ja silppua salotit. Kuullota silppua voissa ja laita riisi mukaan kuullottumaan viimeminuuteilla. Kaada joukkoon kanaliemi ja keitä riisipakkauksen ohjeen mukaisesti. Silppua sokeriherneet. Kun keittoaikaa on jäljellä muutama minuutti, sekoita joukkoon sokerihernesilppu ja chilihiutaleet. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Leikkaa broilerinliha pienemmiksi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota silppu öljyssä paistokasarissa. Kaada joukkoon kanaliemi, kiehauta ja mausta viinietikalla. Anna poreilla 10 minuuttia ilman kantta.

3. Lisää lihapalat liemeen ja lämmitä kauttaaltaan. Jaa riisi neljälle lautaselle, nosta päälle broilerinpalat ja jaa päällimmäiseksi katkaravut.

Lisää aiheesta:

Rakuunalla maustettu ranskalainen viinietikkabroileriSavukinkkuinen jambalayaThai-maustettu kanapataTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosKananpoika valkoviinikastikkeessaKikhernepaella
BroileriKanaruokaKananmunatonGluteenitonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi