Riisi-linssipata
Tämän riisi-linssipadan resepti on kotoisin Egyptistä. Älä pidä kiirettä paistaessasi sipulia, vaan paista se hitaasti oliiviöljyssä. Pata sopii mainiosti lähes minkä kanssa tahansa tarjoiltavaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
- 1 ½ dl vihreitä linssejä
- 3 keltasipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja lohko sipuli. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi paistinpannussa. Lisää sipulit, sekoita ja alenna lämpöä. Anna sipulin paistua hiljalleen 15-20 minuuttia kunnes se on täysin pehmeää, sekoittele muutaman kerran.
2. Keitä ensin riisi ja linssit omissa kattiloissaan, riisiä 10 minuuttia ja linssejä 15 minuuttia. Yhdistä ne sitten samaan pataan, kaada päälle lisää vettä ja keitä 10-15 minuuttia kunnes molemmat ovat pehmenneet. Mausta suolalla. Lisää paistettu sipuli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti