Riisi-linssipata
Tämän riisi-linssipadan resepti on kotoisin Egyptistä. Älä pidä kiirettä paistaessasi sipulia, vaan paista se hitaasti oliiviöljyssä. Pata sopii mainiosti lähes minkä kanssa tahansa tarjoiltavaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ dl pitkäjyväistä riisiä
- 1 ½ dl vihreitä linssejä
- 3 keltasipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja lohko sipuli. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi paistinpannussa. Lisää sipulit, sekoita ja alenna lämpöä. Anna sipulin paistua hiljalleen 15-20 minuuttia kunnes se on täysin pehmeää, sekoittele muutaman kerran.
2. Keitä ensin riisi ja linssit omissa kattiloissaan, riisiä 10 minuuttia ja linssejä 15 minuuttia. Yhdistä ne sitten samaan pataan, kaada päälle lisää vettä ja keitä 10-15 minuuttia kunnes molemmat ovat pehmenneet. Mausta suolalla. Lisää paistettu sipuli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti