Riimisuolattua härkää vihannespedillä

Riimisuolatun häränrinnan valmistus aloitetaan edellisenä päivänä ennen tarjoilua. Sen pitää jäähtyä painon alla, niin että siitä saa leikattua tasaisia viipaleita. Tämä on oikeaa laihdutusruokaa, mutta maistuu kaikille.

Kuudelle

  • 1 kg riimisuolattua häränrintaa
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • 4 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 sipuli

Tarjoiluun

  • 1/4 keräkaalia
  • 1 purjo
  • 2 porkkanaa
  • 100 g vihreitä papuja
  • 100 g sokeriherneitä
  • lehtipersiljaa
  • 3 dl keitinlientä

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja lohko se. Huuhtele liha ja laita kattilaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin paljon, että se peittää lihan. Kiehauta ja lisää pippurit, laakerinlehti ja sipulilohkot. Anna lihan kiehua hiljaa poreillen, kunnes se on mureaa, noin 2 - 2 ½ tuntia. Kokeile puikolla tai ota pieni maistopala.

2. Nosta liha liemestä, laita se syvälle lautaselle. Aseta matala lautanen lihan päälle ja kylmällä vedellä täytetty kattila päälle painoksi. Siirrä kylmään, kun liha on jäähtynyt. Anna olla painon alla yön yli ja tarjoiluun asti. Siivilöi keitinliemi ja säilytä se ja sipuli kylmässä.

3. Leikkaa kaali palasiksi, samoin purjo. Kuori porkkana ja paloittele sekin. Keitä kaali, purjo ja porkkana kypsiksi lihankeitinliemessä. Viipaloi liha ja lämmitä viipaleet samassa liemessä. Lisää lopuksi sipuli, vihreät pavut ja sokeriherneet ja kuumenna. Asettele kaikki kauniisti syvälle tarjoiluvadille ja koristele lehtipersiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.