Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riimisuolattua härkää vihannespedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle

  • 1 kg riimisuolattua häränrintaa
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • 4 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 sipuli

Tarjoiluun

  • 1/4 keräkaalia
  • 1 purjo
  • 2 porkkanaa
  • 100 g vihreitä papuja
  • 100 g sokeriherneitä
  • lehtipersiljaa
  • 3 dl keitinlientä

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja lohko se. Huuhtele liha ja laita kattilaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin paljon, että se peittää lihan. Kiehauta ja lisää pippurit, laakerinlehti ja sipulilohkot. Anna lihan kiehua hiljaa poreillen, kunnes se on mureaa, noin 2 - 2 ½ tuntia. Kokeile puikolla tai ota pieni maistopala.

2. Nosta liha liemestä, laita se syvälle lautaselle. Aseta matala lautanen lihan päälle ja kylmällä vedellä täytetty kattila päälle painoksi. Siirrä kylmään, kun liha on jäähtynyt. Anna olla painon alla yön yli ja tarjoiluun asti. Siivilöi keitinliemi ja säilytä se ja sipuli kylmässä.

3. Leikkaa kaali palasiksi, samoin purjo. Kuori porkkana ja paloittele sekin. Keitä kaali, purjo ja porkkana kypsiksi lihankeitinliemessä. Viipaloi liha ja lämmitä viipaleet samassa liemessä. Lisää lopuksi sipuli, vihreät pavut ja sokeriherneet ja kuumenna. Asettele kaikki kauniisti syvälle tarjoiluvadille ja koristele lehtipersiljalla.

Riimisuolatun häränrinnan valmistus aloitetaan edellisenä päivänä ennen tarjoilua. Sen pitää jäähtyä painon alla, niin että siitä saa leikattua tasaisia viipaleita. Tämä on oikeaa laihdutusruokaa, mutta maistuu kaikille.

Lisää aiheesta:

Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeittoLuumusilavoitu kyljysriviKäristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen keraKotitekoinen vasikansylttySuolattua häränrintaa sinappikastikkeessaVasikansyltty
RiimihärkäKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riimihärkä
  • 18.02.201300:00
    Kasviskeitto

    Juureskeitto ja riimisuolattua härkää

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Riimihärkä-tempura

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Riimihärkää ja piparjuurikermaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimihärkää peston ja vihannesten kera