Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Hirven paahtofileetä, punaherukka-punaviinikastike, juuriselleri-porkkanamuhennosta, Markun resepti

MTV
Julkaistu 04.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännen jakson resepti.

HIRVENFILEE

  • 500 g hirven ulkofileetä
  • suolaa
  • mustapippuria

PUNAHERUKKA-PUNAVIINIKASTIKE

  • 500 ml punaviiniä
  • 500 ml lihalientä
  • 2 porkkanaa
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • timjamia
  • punaherukoita
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl voita

JUURISELLERI-PORKKANAMUHENNOS

  • ½ juuriselleri
  • 3 porkkanaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • timjamia

Valmistusohje

Lämmitä uuni 120 asteeseen. Mausta lihan pinta suolalla. Paista pinnat kiinni pannulla. Kiinnitä paistomittari lihan keskikohtaan ja laita uuniin. Kypsennä uunissa sisälämpöön 54 astetta. Ota liha uunista ja anna vetäytyä n. 10 min ennen leikkaamista. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi lautaselle.

Freesaa pilkotut sipuli, varsiselleri, porkkana sekä valkosipuli. Lisää punaviini, tomaattipyree ja lihaliemi joukkoon. Lisää timjami joukkoon. Keitä kastiketta kokoon, että on noin puolet jäljellä. Siivilöi ja lisää punaviiniä kattilaan, lisää herukoita joukkoon ja keitä sopivan paksuiseksi. Siivilöi vielä kerran. Sekoita lopuksi muuta lusikallinen voita, niin saat kiillon kastikkeeseen. Tarkista suola ja lisää tarvittaessa sitruunanmehua.

Kuori ja pilko juuriselleri kuutioiksi. Keitä kerma-maitoseoksessa kypsäksi n. 20 min. Valuta neste talteen.

Keitä porkkanat suolatussa vedessä n. 15 min. 

Soseuta perunasurvimella karkeaa muussia molemmista ja sekoita yhteen. Lisää tarvittaessa juurisellerin keitinlientä, jotta koostumus on sopivaa. Mausta suolalla, sitruunanmehulla ja timjamilla.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Aasialainen kurpitsakeitto simpukkasalaatilla, Markun reseptiMasterChef Suomi: Karitsan sisäfileetä, uunijuureksia, vuohenjuustovaahtoa ja punaviini-puolukkakastiketta, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiMasterChef Suomi: Mausteinen Lihapata, Then resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti