Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Riekkosalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 3 riekkoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • eri salaattilajeja
  • 2 kiinteää päärynää
  • 3 rkl voita

Kastike

  • 1 rkl viinietikkaa (hedelmäistä)
  • 1 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ dl tuoreita puolukoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Yleensä ostolinnuissa on sisällä muovipussi, jossa on kivipiira, sydän ja maksa. Poista pussi ja säästä sisäelimet myöhempää käyttöä varten. Hiero riekot sisältä ja ulkoa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sidot linnut muotoonsa.

2. Paista riekot nopeasti kauttaaltaan voissa valurautapannussa. Jälkipaista ne sitten kypsiksi uunissa noin 15 minuuttia. Irrota rinta- ja reisilihat ja leikkaa ne ohuiksi, kauniiksi viipaleiksi. Pidä ne lämpiminä.

3. Viipaloi päärynät ohuiksi siivuiksi ja asettele ne salaatinlehtien kanssa kauniisti lautasille. Vatkaa kastikkeen ainekset ja lisää kastikkeeseen puolukat. Jaa lintuviipaleet salaatinlehdille ja valuta kastiketta päälle. Tarjoile heti niin kauan kuin riekonliha on vielä haaleaa.

Ellei itse metsästä, riistalintuja on vähän vaikea saada. Parhaissa kauppahalleissa on kuitenkin riistaan erikoistuneita kauppiaita. Jos onnistut hankkimaan metsälintuja, voit tarjota ruokaa, joka on todella ylellisen harvinaista

Lisää aiheesta:

Mustekala-avokadosalaattiKala- ja äyriäisvartaatKala-sitruspataPorsaanlihaa ja linssejäKanipataPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaa
LihasalaattiKananmunatonGluteenitonRiistakausiPääruoatSalaatitAlkuruoat

Tuoreimmat aiheesta

Lihasalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahtopaistisalaatti yrttisalaatilla ja krassilla

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paahtopaistisalaatti yrttikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ankkasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Thaisalaattia pihvilihalla

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Siankylkisalaatti krutongeilla