Riekkosalaatti
Ellei itse metsästä, riistalintuja on vähän vaikea saada. Parhaissa kauppahalleissa on kuitenkin riistaan erikoistuneita kauppiaita. Jos onnistut hankkimaan metsälintuja, voit tarjota ruokaa, joka on todella ylellisen harvinaista
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 3 riekkoa
- suolaa ja mustapippuria
- eri salaattilajeja
- 2 kiinteää päärynää
- 3 rkl voita
Kastike
- 1 rkl viinietikkaa (hedelmäistä)
- 1 dl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- ½ dl tuoreita puolukoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Yleensä ostolinnuissa on sisällä muovipussi, jossa on kivipiira, sydän ja maksa. Poista pussi ja säästä sisäelimet myöhempää käyttöä varten. Hiero riekot sisältä ja ulkoa suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sidot linnut muotoonsa.
2. Paista riekot nopeasti kauttaaltaan voissa valurautapannussa. Jälkipaista ne sitten kypsiksi uunissa noin 15 minuuttia. Irrota rinta- ja reisilihat ja leikkaa ne ohuiksi, kauniiksi viipaleiksi. Pidä ne lämpiminä.
3. Viipaloi päärynät ohuiksi siivuiksi ja asettele ne salaatinlehtien kanssa kauniisti lautasille. Vatkaa kastikkeen ainekset ja lisää kastikkeeseen puolukat. Jaa lintuviipaleet salaatinlehdille ja valuta kastiketta päälle. Tarjoile heti niin kauan kuin riekonliha on vielä haaleaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka