Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Retkisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on täydellinen salaatti valmistettavaksi etukäteen otettavaksi mukaan piknikille. Valitse maukas juusto, esimerkiksi emmental.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Kahdeksalle

  • 1 iso jäävuorisalaattikerä
  • 6 kovaksikeitettyä munaa siivuina
  • suolaa
  • 500 g vihreitä pakasteherneitä
  • 300 g pekonisuikaleita
  • 200 g juustoa karkeana raasteena
  • 1 pullo majoneesipohjaista
  • salaatinkastiketta
  • 1 vihreä paprika kuutioina
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Suikaloi salaatti. Pane puolet salaatista isoon kulhoon. Peitä munaviipaleilla ja pane joitakin myös reunoille. Suolaa kevyesti. Peitä herneillä ja lopulla salaatilla.

2. Paista pekoni ja valuta talouspaperilla. Ripottele pekoni ja juustoraaste salaatille. Valuta päälle noin puolet salaatinkastikkeesta ja säästä loput tarjoiluun. Ripottele päällimmäiseksi kuutioitu paprika ja ripota paprikajauhetta päälle.

3. Peitä kulho foliolla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai jopa seuraavaan päivään.

Lisää aiheesta:

Salaatti punaisten papujen ja avokadon keraFetajuustosalaatti munanlohkojen keraLentävä JaakkoPastasalaatti kesävihannesten keraYrttikassleri ja maissisalaattiHieno broilerisalaatti
PekonisalaattiSalaatitGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Pekonisalaatti
  • 05.10.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaa

  • 22.06.202009:47
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Vesimeloni-fetasalaatti – Kari Aihisen vastustamaton salaatti valmistuu grillissä tai pannulla

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Omenapurilaiset bresaolalla ja melonilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pekonisalaatti vuonankaalilla

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Keitettyä jäävuorisalaattia ja pekonia