Retkisalaatti
Tämä on täydellinen salaatti valmistettavaksi etukäteen otettavaksi mukaan piknikille. Valitse maukas juusto, esimerkiksi emmental.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1 iso jäävuorisalaattikerä
- 6 kovaksikeitettyä munaa siivuina
- suolaa
- 500 g vihreitä pakasteherneitä
- 300 g pekonisuikaleita
- 200 g juustoa karkeana raasteena
- 1 pullo majoneesipohjaista
- salaatinkastiketta
- 1 vihreä paprika kuutioina
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Suikaloi salaatti. Pane puolet salaatista isoon kulhoon. Peitä munaviipaleilla ja pane joitakin myös reunoille. Suolaa kevyesti. Peitä herneillä ja lopulla salaatilla.
2. Paista pekoni ja valuta talouspaperilla. Ripottele pekoni ja juustoraaste salaatille. Valuta päälle noin puolet salaatinkastikkeesta ja säästä loput tarjoiluun. Ripottele päällimmäiseksi kuutioitu paprika ja ripota paprikajauhetta päälle.
3. Peitä kulho foliolla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai jopa seuraavaan päivään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit