Retkisalaatti

Tämä on täydellinen salaatti valmistettavaksi etukäteen otettavaksi mukaan piknikille. Valitse maukas juusto, esimerkiksi emmental.

Kahdeksalle

  • 1 iso jäävuorisalaattikerä
  • 6 kovaksikeitettyä munaa siivuina
  • suolaa
  • 500 g vihreitä pakasteherneitä
  • 300 g pekonisuikaleita
  • 200 g juustoa karkeana raasteena
  • 1 pullo majoneesipohjaista
  • salaatinkastiketta
  • 1 vihreä paprika kuutioina
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Suikaloi salaatti. Pane puolet salaatista isoon kulhoon. Peitä munaviipaleilla ja pane joitakin myös reunoille. Suolaa kevyesti. Peitä herneillä ja lopulla salaatilla.

2. Paista pekoni ja valuta talouspaperilla. Ripottele pekoni ja juustoraaste salaatille. Valuta päälle noin puolet salaatinkastikkeesta ja säästä loput tarjoiluun. Ripottele päällimmäiseksi kuutioitu paprika ja ripota paprikajauhetta päälle.

3. Peitä kulho foliolla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai jopa seuraavaan päivään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!