Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ratatouille Kari Aihisen tapaan

Julkaistu 20.02.2020 15:13

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten tehdään maailman parasta kasvisruokaa, ratatouillea. Nappaa Kapen ratatouille-resepti!

  • Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 munakoisoa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 paprikaa (esim. 1 punainen ja 1 keltainen)
  • ½ sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (2 tl tuoretta timjamia)
  • 2 purkkia kokonaisia säilyketomaatteja liemineen

Valmistusohje

Ratatouille valmistuu näin:

  1. Lohko munakoisot, paprikat ja kesäkurpitsat ja freesaa eli paista niitä kevyesti ruskistamatta öljyssä, kunnes ne vähän pehmenevät.
  2. Lohko sipulit ja murskaa valkosipulit ja lisää ne pannulle.
  3. Kaada säilyketomaatit kattilaan kiehumaan hiljalleen. Kun kasvikset ovat pehmentyneet, lisää puolet niistä tomaattien joukkoon ja puolet suoraan uunivuokaan. Anna tomaattien ja kasvisten kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, jonka aikana mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Lisää halutessasi myös tuoreita yrttejä, kuten timjamia. 
  4. Kaada tomaatti-kasvisseos uunivuokaan loppujen kasvisten päälle. Nosta vuoka uuniin 200 asteeseen vähintään tunniksi.

Katso lisää Kaappaus keittiössä -ohjelman reseptejä

Lisää aiheesta:

Kermainen pyttipannuHarri Syrjäsen pasta bolognesePaahdettu linssi-munakoisokeitto Espanjalainen munakasFenkolikeittoLok Lak
Kari AihinenKevytPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kari Aihinen
  • 14.01.202213:58
    Porsaanlihapata

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 12.11.202112:19
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Paahdettu linssi-munakoisokeitto

  • 10.11.202114:54
    Perunat

    Murskatut perunat rosmariinilla – Kape Aihisen helppo ohje

  • 26.10.202113:42
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Kapen helppo kurpitsapasta

  • 21.10.202111:11
    Grillatut kasvikset

    Grillattu salaatti airfryerissa