Ratatouille Kari Aihisen tapaan

Ratatouille

Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten tehdään maailman parasta kasvisruokaa, ratatouillea. Nappaa Kapen ratatouille-resepti!

Ainekset

  • 2 munakoisoa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 paprikaa (esim. 1 punainen ja 1 keltainen)
  • ½ sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (2 tl tuoretta timjamia)
  • 2 purkkia kokonaisia säilyketomaatteja liemineen

Valmistusohje

Ratatouille valmistuu näin:

  1. Lohko munakoisot, paprikat ja kesäkurpitsat ja freesaa eli paista niitä kevyesti ruskistamatta öljyssä, kunnes ne vähän pehmenevät.
  2. Lohko sipulit ja murskaa valkosipulit ja lisää ne pannulle.
  3. Kaada säilyketomaatit kattilaan kiehumaan hiljalleen. Kun kasvikset ovat pehmentyneet, lisää puolet niistä tomaattien joukkoon ja puolet suoraan uunivuokaan. Anna tomaattien ja kasvisten kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, jonka aikana mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Lisää halutessasi myös tuoreita yrttejä, kuten timjamia. 
  4. Kaada tomaatti-kasvisseos uunivuokaan loppujen kasvisten päälle. Nosta vuoka uuniin 200 asteeseen vähintään tunniksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!