Ratatouille Kari Aihisen tapaan

Ratatouille

Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten tehdään maailman parasta kasvisruokaa, ratatouillea. Nappaa Kapen ratatouille-resepti!

Ainekset

  • 2 munakoisoa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 paprikaa (esim. 1 punainen ja 1 keltainen)
  • ½ sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (2 tl tuoretta timjamia)
  • 2 purkkia kokonaisia säilyketomaatteja liemineen

Valmistusohje

Ratatouille valmistuu näin:

  1. Lohko munakoisot, paprikat ja kesäkurpitsat ja freesaa eli paista niitä kevyesti ruskistamatta öljyssä, kunnes ne vähän pehmenevät.
  2. Lohko sipulit ja murskaa valkosipulit ja lisää ne pannulle.
  3. Kaada säilyketomaatit kattilaan kiehumaan hiljalleen. Kun kasvikset ovat pehmentyneet, lisää puolet niistä tomaattien joukkoon ja puolet suoraan uunivuokaan. Anna tomaattien ja kasvisten kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, jonka aikana mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Lisää halutessasi myös tuoreita yrttejä, kuten timjamia. 
  4. Kaada tomaatti-kasvisseos uunivuokaan loppujen kasvisten päälle. Nosta vuoka uuniin 200 asteeseen vähintään tunniksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.