Ratatouille Kari Aihisen tapaan
Julkaistu
Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa, miten tehdään maailman parasta kasvisruokaa, ratatouillea. Nappaa Kapen ratatouille-resepti!
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 2 munakoisoa
- 1 kesäkurpitsa
- 2 paprikaa (esim. 1 punainen ja 1 keltainen)
- ½ sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- suolaa
- mustapippuria
- (2 tl tuoretta timjamia)
- 2 purkkia kokonaisia säilyketomaatteja liemineen
Valmistusohje
Ratatouille valmistuu näin:
- Lohko munakoisot, paprikat ja kesäkurpitsat ja freesaa eli paista niitä kevyesti ruskistamatta öljyssä, kunnes ne vähän pehmenevät.
- Lohko sipulit ja murskaa valkosipulit ja lisää ne pannulle.
- Kaada säilyketomaatit kattilaan kiehumaan hiljalleen. Kun kasvikset ovat pehmentyneet, lisää puolet niistä tomaattien joukkoon ja puolet suoraan uunivuokaan. Anna tomaattien ja kasvisten kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, jonka aikana mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Lisää halutessasi myös tuoreita yrttejä, kuten timjamia.
- Kaada tomaatti-kasvisseos uunivuokaan loppujen kasvisten päälle. Nosta vuoka uuniin 200 asteeseen vähintään tunniksi.
Katso lisää Kaappaus keittiössä -ohjelman reseptejä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka