Mainos

Rasvattomat kaurakeksit

Tässä rasvaton versio monien rakastamista kaurakekseistä! Ohjeessa rasva korvataan appelsiinituoremehulla tai maidolla. Leivinpaperia voi sivellä kevyesti öljyllä, että rasvattomat keksit irtoavat paremmin paperista.

Noin 30 kpl

  • 2 1/2 dl pikakaura+kuitu hiutaleita tai 3 dl pikakaurahiutaleita
  • ½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 1/4 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl appelsiinimehua tai maitoa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kananmuna ja mehu tai maito, sekoita nopeasti tasaiseksi.

Ota taikinasta lusikalla heti pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille hyvin erilleen toisistaan, että taikinalla on tilaa turvota. Leivinpaperia voi sivellä kevyesti öljyllä, jotta kaurakeksit irtoavat paperista.

Paista 225-asteisen uunin keski- tai toiseksi ylimmällä tasolla 5-7 min. Jos haluat suoria lastuja, anna keksien jäähtyä tasaisella alustalla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.