Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rasvaton vadelma-lakkatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • Piirakkavuoan halkaisija noin 28 cm

Noin 10:lle hengelle

  • 2 munaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl kolmen viljan leseseosta
  • 1½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 banaani

Kostutukseen

  • n. 1 dl vadelma- ja/tai lakkamehua

Kypsän tortun päälle

  • 1+1 dl vadelma- ja/tai lakkamehua
  • 1 dl hyytelösokeria
  • 2 dl vadelma- ja/tai lakkasurvosta tai -hilloa
  • n. 5 dl vadelmia ja/tai lakkoja

Valmistusohje

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä munavaahtoon. Lisää joukkoon haarukalla hienonnettu banaani ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun, hiutaleilla leivitettyyn isoon piirakkavuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 min. Anna jäähtyä.

Kostuta piirakkapohja mehulla. Kiehauta kattilassa 1 dl mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada kuuma hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää mehua ja anna jäähtyä. Levitä sillä aikaa täyte tortulle.

Levitä kostutetulle torttupohjalle vadelma- ja/tai lakkasurvos tai -hillo. Laita sen jälkeen tortulle kerros vadelmia ja/tai lakkoja niin, että pinta peittyy. Lusikoi jäähtynyttä hyytelömehua tasaisesti tortun pinnalle. Laita torttu jääkaappiin hyytymään.

Lämmin kesä on kypsyttänyt runsaasti vadelmia. Tässä kuitupitoisessa tortussa on rasvaton pohja. Taikinaan on lisätty leseseosta, joka sisältää kauran, rukiin ja vehnän leseitä. Tätä torttua voit nautiskella hyvällä omatunnolla!

VINKKI: Lakkojen tilalla voi käyttää puna- tai valkoherukoita eli niin, että puolet vadelmaa ja puolet herukkaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

RuneberginkakkuRunebergintortutVadelmamisuSydämellinen muromisuSupermarjamisuVadelma-punaherukkabebe
TorttuMakeat leivonnaisetKevytLaktoositonKasvisruokaMyllyn ParasLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu