Rapumuhennos ja riisiä

Nykyisin voimme nauttia ravuista ympäri vuoden. Kuorittuja ravunpyrstöjä saa sekä liemeen säilöttyinä että pakastettuina. Äyriäisfondia myydään pulloissa tiivisteenä, siitä vain laimentamaan.

Neljälle

  • 600 g ravunpyrstöjä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 3 dl äyriäislientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl tillinsiemeniä jauhettuna
  • 1 maustemitta kajennea

Riisi

  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 2 salottisipulia
  • 2 tl voita
  • 4 dl äyriäislientä
  • ½ paprika

Tarjoiluun

  • 2 salaattisipulia

Valmistusohje

1. Riisi: Kuori ja silppua salotit. Kuullota silppu öljyssä ja mittaa riisi mukaan kuullottumaan viimeminuuteiksi. Kaada päälle äyriäisliemi ja keitä riisipakkauksen ohjeen mukaisesti. Kun keittoaikaa on jäljellä jokunen minuutti lisää paprikasilppua.

2. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota silppu voissa paistokasarissa. Kaada päälle äyriäisliemi ja viini. Kiehauta ja mausta tomaattipyreellä ja tillinsiemenillä. Anna poreilla 10 minuuttia ilman kantta.

3. Mausta liemi kajennella, suolalla ja pippurilla. Lisää ravunpyrstöt juuri ennen tarjoilua. Tarjoile riisin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.