Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapumuhennos ja riisiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 600 g ravunpyrstöjä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 3 dl äyriäislientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 tl tillinsiemeniä jauhettuna
  • 1 maustemitta kajennea

Riisi

  • 2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 2 salottisipulia
  • 2 tl voita
  • 4 dl äyriäislientä
  • ½ paprika

Tarjoiluun

  • 2 salaattisipulia

Valmistusohje

1. Riisi: Kuori ja silppua salotit. Kuullota silppu öljyssä ja mittaa riisi mukaan kuullottumaan viimeminuuteiksi. Kaada päälle äyriäisliemi ja keitä riisipakkauksen ohjeen mukaisesti. Kun keittoaikaa on jäljellä jokunen minuutti lisää paprikasilppua.

2. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota silppu voissa paistokasarissa. Kaada päälle äyriäisliemi ja viini. Kiehauta ja mausta tomaattipyreellä ja tillinsiemenillä. Anna poreilla 10 minuuttia ilman kantta.

3. Mausta liemi kajennella, suolalla ja pippurilla. Lisää ravunpyrstöt juuri ennen tarjoilua. Tarjoile riisin kanssa.

Nykyisin voimme nauttia ravuista ympäri vuoden. Kuorittuja ravunpyrstöjä saa sekä liemeen säilöttyinä että pakastettuina. Äyriäisfondia myydään pulloissa tiivisteenä, siitä vain laimentamaan.

Lisää aiheesta:

Helppo rapukeittoHaalea couscoussalaatti äyriäisten kanssaScampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuistaItämaista taskurapuaSomalialainen rapupataKikhernepaella
RapuherkutKananmunatonGluteenitonSesongitGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Rapuherkut
  • 09.06.201414:52
    Päivän resepti

    Mango-rapusalaatti

  • 21.10.201307:42
    Makuja

    Merirapuja ja chorizomakkaraa

  • 18.02.201300:00
    Sesongit

    Rapucocktail

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Paistettuja jättirapuja ja mango-avokadosalaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt ravut juustolla