Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapujen keitinliemi

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 hengelle

  • 3 l vettä
  • 1 dl karkeaa suolaa
  • 2 sokeripalaa
  • 1 nippu kruunutilliä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 pullo portteria

Valmistusohje

1. Sulata pakasteravut puolittain.

2. Kiehauta vesi. Lisää suola, sokeri, noin puolet kruunutillistä, sipuli kokonaisena sekä portteri. Keitä 15 minuuttia. Ota liedeltä ja anna jäähtyä. Siivilöi liemi ja jäähdytä se kunnolla.

3. Laita loput kruunutillit riittävän suuren säilytysastian pohjalle. Asettele ravut tillipedille ja kaada liemi päälle. Laita jääkaappiin ja anna rapujen sulaa täysin. Pidä liemessä mielellään seuraavaan päivään, jolloin uuden liemen maku on tehnyt pakasteravuista kuin tuoreita.

4. Tuoreita rapuja käyttäessäsi lisäät elävät ravut yksitellen kiehuvaan liemeen. Kun kaikki on keitetty, vaihda kiehunut tilli tuoreeseen ja anna rapujen jäähtyä liemessään.

Maailman parhaita ravunkeittoliemiä on yhtä monta kuin kokkejakin. Tämä on meidän versiomme, jota voi käyttää paitsi tuoreiden rapujen keittämiseen- Yhtä lailla myös esimerkiksi pakasterapujen jalostamiseen.

Lisää aiheesta:

Rapujen keittäminenKeitetyt ravut juustollaKeitetyt taskuravutKylmää, keitettyä lohta hyytelössäKeitetyt ravutKeitetyt meriravut
LiemiKananmunatonLaktoositonLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Liemi
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Consommé eli hieno lihaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanaliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapujen keitinliemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Balsamicoliemi