Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapu-herkkusienitäytteiset paprikacrepit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Crepit saavat kauniin värin ja erikoisen maun, kun taikinaan lisätään paprikaa. Täytä ravunpyrstöillä ja sienillä ja tarjoile alkupalana.

Ainekset

  • 4 annosta

Crepit

  • 4 kananmunaa
  • 4 keltuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl vettä
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 25 g voita
  • 1 dl kermaa
  • 3½ dl maitoa
  • 1 punainen paprika

Täyte

  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 200 g kuorittuja ravunpyrstöjä
  • 2 rkl vermuttia
  • ½ dl ranskankermaa

Tarjoiluun

  • salaatinlehtiä
  • paprikasuikaleita

Valmistusohje

1. Crepit: Huuhtele ja puhdista paprika, soseuta se ja siivilöi pois kuorenpalat. Vatkaa keltuaiset, kokonaiset kananmunat, sokeri, vesi, osa maidosta ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Sulata voi ja sekoita se sekä paprikasose taikinaan. Lisää kerma ja loput maidosta, mausta suolalla ja sekoita taikina hyvin. Paista mahdollisimman ohuita crepejä.

2. Täyte: Puhdista sienet, puolita ne ja keitä vermutissa, kunnes melkein kaikki neste on haihtunut. Anna sienten jäähtyä. Sekoita sieniin ranskankerma ja ravunpyrstöt. Täyt crepit täytteellä. Aseta lautasille ja koristele.

Lisää aiheesta:

Uppomunatoastit papujen keraShanghain jättikatkaravutBlinit sienisalaatillaJuustolettuja ja kantarellivaahtoaGazpacho-keittoKeitetyt haukipyörykät
Suolaiset letutVälipalatAlkuruoatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset letut
  • 26.05.202013:12
    Klassikkoreseptit

    Veriletut ja puolukkasalsa – Henri Alénin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Perunaohukaiset paistetun pekonin ja puolukoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sipuli-mätiohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Rapea raakaperunaohukainen muikunmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ohukaisia katkaravuilla hollandaisekastikkeessa