Rapu-herkkusienitäytteiset paprikacrepit
Crepit saavat kauniin värin ja erikoisen maun, kun taikinaan lisätään paprikaa. Täytä ravunpyrstöillä ja sienillä ja tarjoile alkupalana.
Ainekset
- 4 annosta
Crepit
- 4 kananmunaa
- 4 keltuaista
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl vettä
- 1 hyppysellinen suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 25 g voita
- 1 dl kermaa
- 3½ dl maitoa
- 1 punainen paprika
Täyte
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 200 g kuorittuja ravunpyrstöjä
- 2 rkl vermuttia
- ½ dl ranskankermaa
Tarjoiluun
- salaatinlehtiä
- paprikasuikaleita
Valmistusohje
1. Crepit: Huuhtele ja puhdista paprika, soseuta se ja siivilöi pois kuorenpalat. Vatkaa keltuaiset, kokonaiset kananmunat, sokeri, vesi, osa maidosta ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Sulata voi ja sekoita se sekä paprikasose taikinaan. Lisää kerma ja loput maidosta, mausta suolalla ja sekoita taikina hyvin. Paista mahdollisimman ohuita crepejä.
2. Täyte: Puhdista sienet, puolita ne ja keitä vermutissa, kunnes melkein kaikki neste on haihtunut. Anna sienten jäähtyä. Sekoita sieniin ranskankerma ja ravunpyrstöt. Täyt crepit täytteellä. Aseta lautasille ja koristele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki