Rapu-herkkusienitäytteiset paprikacrepit

Crepit saavat kauniin värin ja erikoisen maun, kun taikinaan lisätään paprikaa. Täytä ravunpyrstöillä ja sienillä ja tarjoile alkupalana.

Ainekset

  • 4 annosta

Crepit

  • 4 kananmunaa
  • 4 keltuaista
  • 1½ dl sokeria
  • 1½ dl vettä
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 25 g voita
  • 1 dl kermaa
  • 3½ dl maitoa
  • 1 punainen paprika

Täyte

  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 200 g kuorittuja ravunpyrstöjä
  • 2 rkl vermuttia
  • ½ dl ranskankermaa

Tarjoiluun

  • salaatinlehtiä
  • paprikasuikaleita

Valmistusohje

1. Crepit: Huuhtele ja puhdista paprika, soseuta se ja siivilöi pois kuorenpalat. Vatkaa keltuaiset, kokonaiset kananmunat, sokeri, vesi, osa maidosta ja vehnäjauhot tasaiseksi taikinaksi. Sulata voi ja sekoita se sekä paprikasose taikinaan. Lisää kerma ja loput maidosta, mausta suolalla ja sekoita taikina hyvin. Paista mahdollisimman ohuita crepejä.

2. Täyte: Puhdista sienet, puolita ne ja keitä vermutissa, kunnes melkein kaikki neste on haihtunut. Anna sienten jäähtyä. Sekoita sieniin ranskankerma ja ravunpyrstöt. Täyt crepit täytteellä. Aseta lautasille ja koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!