Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapea salaatti mustapavuilla ja kalkkunalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 300 g kalkkunan rintafileetä

Marinadi

  • 3 rkl neutraalia öljyä
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 tl jauhettua anista
  • ½ maustemittaa jauhettua kanelia
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Salaatti

  • 250 g vihreitä salaatinlehtiä
  • 1 ½ dl keitettyjä mustapapuja
  • 1 punainen paprika
  • 1 pss nacholastuja

Tarjoiluun

  • 2 tomaattia
  • ½ punasipuli
  • 2 oksaa tuoretta korianteria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 limeä
  • 1 avokado
  • 2 dl kermaviiliä

Valmistusohje

1. Sekoita öljy, korianteri, chilijauhe, anis, kaneli ja suola marinadiksi. Purista mukaan valkosipuli. Marinoi kalkkunaa vähintään 30 minuuttia. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista kalkkunaa uunissa 20-25 minuuttia, sisälämpötilan tulee olla n. 72 astetta. Kiedo kalkkuna alumiinifolioon tarjoiluun asti, viipaloi se silloin.

2. Hienonna tomaatit, punasipuli ja korianteri karkeasti. Purista päälle sitruunamehu ja aseta sivuun. Lohko lime.

3. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Suikaloi paprika. Lado salaattia, papuja, paprikaa ja maissilastuja tarjoiluvadille. Laita päälle viipaloitua kalkkunaa ja asettele päälle tomaattisalaattia. Koristele limelohkoin. Halkaise viimeiseksi avokado, poista kivi. Viipaloi hedelmäliha ja asettele salaatin päälle. Tarjoile heti, tarjoile kermaviili erillisestä kulhosta.

Lisää aiheesta:

Salaatti punaisten papujen ja avokadon keraGrillattua halloumijuustoa avokadon keraThaisalaattia pihvilihallaBroileritoastit ja basilika-aioliMarinoidut lohikuutiot kirjolohenmätikastikkeen keraSavukinkkua munasalaatin kera
KalkkunasalaattiAlkuruoatSalaatitKananmunatonGluteenitonGoGreenLisäkeruoat

Ensin marinoidaan kokonainen kalkkunan rintafilee. Sen jälkeen filee paistetaan ja tarjoillaan rapean salaatin ja mustapapujen kera. Keitettyjä mustapapuja saa ostaa purkitettuna kaupasta.

Liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalkkunasalaatti
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapea salaatti mustapavuilla ja kalkkunalla

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Salaattia savukalkkunalla ja melonilla

  • 18.02.201300:00
    Lämmin salaatti

    Lämmin kalkkunasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kalkkunanrintaa ja Waldorf-salaattia

  • 09.05.201408:24
    Makuja ja Elämää

    Vuohenputkea, siitakkeita ja kalkkunaa