Rapea salaatti mustapavuilla ja kalkkunalla
Ensin marinoidaan kokonainen kalkkunan rintafilee. Sen jälkeen filee paistetaan ja tarjoillaan rapean salaatin ja mustapapujen kera. Keitettyjä mustapapuja saa ostaa purkitettuna kaupasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 300 g kalkkunan rintafileetä
Marinadi
- 3 rkl neutraalia öljyä
- 1 rkl jauhettua korianteria
- ½ tl chilijauhetta
- 1 tl jauhettua anista
- ½ maustemittaa jauhettua kanelia
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
Salaatti
- 250 g vihreitä salaatinlehtiä
- 1 ½ dl keitettyjä mustapapuja
- 1 punainen paprika
- 1 pss nacholastuja
Tarjoiluun
- 2 tomaattia
- ½ punasipuli
- 2 oksaa tuoretta korianteria
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 limeä
- 1 avokado
- 2 dl kermaviiliä
Valmistusohje
1. Sekoita öljy, korianteri, chilijauhe, anis, kaneli ja suola marinadiksi. Purista mukaan valkosipuli. Marinoi kalkkunaa vähintään 30 minuuttia. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista kalkkunaa uunissa 20-25 minuuttia, sisälämpötilan tulee olla n. 72 astetta. Kiedo kalkkuna alumiinifolioon tarjoiluun asti, viipaloi se silloin.
2. Hienonna tomaatit, punasipuli ja korianteri karkeasti. Purista päälle sitruunamehu ja aseta sivuun. Lohko lime.
3. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Suikaloi paprika. Lado salaattia, papuja, paprikaa ja maissilastuja tarjoiluvadille. Laita päälle viipaloitua kalkkunaa ja asettele päälle tomaattisalaattia. Koristele limelohkoin. Halkaise viimeiseksi avokado, poista kivi. Viipaloi hedelmäliha ja asettele salaatin päälle. Tarjoile heti, tarjoile kermaviili erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan