Raparperikakku
Kuohkea kakku kuin unelma, suloisesti mantelinmakuinen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kuudelle
- 1 kg raparperia
- 1 dl sokeria
- 3 tl maizenaa
Taikina
- 4 munaa
- 1,5 dl sokeria
- 100 g mantelia jauhettuna
- 5 karvasmantelia jauhettuna
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja paloittele raparperit ja laita ne uunivuokaan. Sekoita sokeri ja maizena ja sirottele raparperien päälle. Laita uuniin, kunnes sokeri on sulanut. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.
2. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää mantelijauheet. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuais-manteliseokseen. Valuta raparperivuoasta nestettä, jos sitä on kertynyt liikaa. Levitä taikina raparperien päälle ja paista noin 30 minuuttia. Tarjoile kermavaahdon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella