Raparperikakku

Kuohkea kakku kuin unelma, suloisesti mantelinmakuinen.

Kuudelle

  • 1 kg raparperia
  • 1 dl sokeria
  • 3 tl maizenaa

Taikina

  • 4 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 100 g mantelia jauhettuna
  • 5 karvasmantelia jauhettuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja paloittele raparperit ja laita ne uunivuokaan. Sekoita sokeri ja maizena ja sirottele raparperien päälle. Laita uuniin, kunnes sokeri on sulanut. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.

2. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää mantelijauheet. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuais-manteliseokseen. Valuta raparperivuoasta nestettä, jos sitä on kertynyt liikaa. Levitä taikina raparperien päälle ja paista noin 30 minuuttia. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.