Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raparperi-mansikkagranita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Saran ihanan makeat drinkit maistuvat erityisesti naisille! Kauniit mansikkagranitat koristellaan vaahtokarkeilla ja ruusunterälehdillä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

6-8 annosta

  • 300 g hienonnettua raparperia
  • 100 g hienonnettuja mansikoita
  • 6 dl vettä
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 pullo sampanjaa tai kuohuviiniä
  • 1 pussi vaahtokarkkeja
  • 6-8 cocktailtikkua
  • vaaleanpunaisen ruusun syötäviä terälehtiä

Valmistusohje

Lisää hienonnetut raparperit ja mansikat keskikokoiseen kattilaan. Lisää vesi, sokeri ja sitruunamehu ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia, kunnes mansikat ja raparperit ovat pehmeitä.

Siivilöi kastike käyttämällä hienoa siivilää. Säästä mehu ja kaada se lasiseen tai metalliseen astiaan, jonka koko on noin 30 x 20 cm.

Jäähdytä seosta pakastimessa 2–3 tuntia.

Murskaa melkein jäätynyttä mehusekoitusta haarukalla, jotta saat erikokoisia mehuhileen palasia.

Kaada seuraavaksi cocktaillaseihin noin 1 rkl sampanjaa ja lusikoi mehuhilettä päälle. Työnnä lopuksi vaahtokarkkeja cocktailtikkuihin ja kuumenna niitä kaasupolttimella, jotta ne lämpiävät ja saavat kauniin värin.

Aseta vaahtokarkit lasien sivuille ja koristele juoma mansikoilla ja syötävillä vaaleanpunaisilla ruusun terälehdillä.

Lisää aiheesta:

Näyttävät cocktailit uudenvuoden juhliin – muokkaa tutuista drinkeistä juhlavia tarjoiltaviaViisi maistamisen arvoista mocktailia – näitä trendijuomia siemaillessa et alkoholia kaipaa!Cognac SourSokerikuorrutettua persikkaa ja vadelmakastikettaSamppanjahyytelöMehukiisseliä kerman kera
DrinkitJuomatKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaJuomat
Alkoholijuomat

Tuoreimmat aiheesta

Drinkit
  • 02.02.202412:26
    Huomenta Suomi

    Marski Barin mocktailit

  • 07.05.202114:26
    Juomat

    Aperol Spritz – se aito ja oikea

  • 08.05.202013:27
    Drinkit

    Vadelma-shrub – nerokas juoma valmistuu pakastemarjoja hyödyntäen!

  • 30.04.202011:43
    Drinkit

    Aito white russian eli valkovenäläinen – näin teet sen kotona

  • 30.04.202008:58
    Sima

    Rommisima - Mikaelin vappudrinkki