Raparperi-mansikkagranita

Saran ihanan makeat drinkit maistuvat erityisesti naisille! Kauniit mansikkagranitat koristellaan vaahtokarkeilla ja ruusunterälehdillä.

6-8 annosta

  • 300 g hienonnettua raparperia
  • 100 g hienonnettuja mansikoita
  • 6 dl vettä
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 pullo sampanjaa tai kuohuviiniä
  • 1 pussi vaahtokarkkeja
  • 6-8 cocktailtikkua
  • vaaleanpunaisen ruusun syötäviä terälehtiä

Valmistusohje

Lisää hienonnetut raparperit ja mansikat keskikokoiseen kattilaan. Lisää vesi, sokeri ja sitruunamehu ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 8 minuuttia, kunnes mansikat ja raparperit ovat pehmeitä.

Siivilöi kastike käyttämällä hienoa siivilää. Säästä mehu ja kaada se lasiseen tai metalliseen astiaan, jonka koko on noin 30 x 20 cm.

Jäähdytä seosta pakastimessa 2–3 tuntia.

Murskaa melkein jäätynyttä mehusekoitusta haarukalla, jotta saat erikokoisia mehuhileen palasia.

Kaada seuraavaksi cocktaillaseihin noin 1 rkl sampanjaa ja lusikoi mehuhilettä päälle. Työnnä lopuksi vaahtokarkkeja cocktailtikkuihin ja kuumenna niitä kaasupolttimella, jotta ne lämpiävät ja saavat kauniin värin.

Aseta vaahtokarkit lasien sivuille ja koristele juoma mansikoilla ja syötävillä vaaleanpunaisilla ruusun terälehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!