Ranskanperunat
Valitse ranskanperunoihin kiinteämaltoinen perunalajike. Perunat on tarkoitus friteerata kahteen kertaan. Parhaimman lopputuloksen saat friteerauskeittimellä, mutta myös tavallinen kattila sopii friteeraukseen. Oikeaoppiset ranskanperunat ovat 1 cm paksuja ja 4-5 cm pitkiä suikaleita. Tällaisista ranskanperunoita käytetään nimitystä pommes frites. Sen sijaan tulitikun kokoisiksi leikatuista perunoista käytetään nimitystä pommes allumette, joka tarkoittaa nimenomaan tulitikkua. Jos haluat maistaa itse tehtyjä perunalastuja, leikkaa perunat juustohöylällä erittäin ohuiksi viipaleiksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 8-10 perunaa
- 1 tl suolaa
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi perunat ja pane ne kylmään veteen. Valuta perunat huolellisesti ennen friteerausta ja kuivaa ne talouspaperiin tai käsipyyhkeeseen.
2. Kuumenna öljy 175 asteeseen. Friteeraa perunat sopivissa erissä niin, että ne saavat hennon keltaisen värin. Nosta perunat öljystä ja anna niiden valua.
3. Kuumenna öljy 200 asteeseen ja friteeraa perunat toistamiseen. Toisella friteerauskerralla perunoita tulee rapeita ja kullanruskeita lähes välittömästi. Valuta perunat, mausta suolalla ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka