Mainos
Mainos

Valitse ranskanperunoihin kiinteämaltoinen perunalajike. Perunat on tarkoitus friteerata kahteen kertaan. Parhaimman lopputuloksen saat friteerauskeittimellä, mutta myös tavallinen kattila sopii friteeraukseen. Oikeaoppiset ranskanperunat ovat 1 cm paksuja ja 4-5 cm pitkiä suikaleita. Tällaisista ranskanperunoita käytetään nimitystä pommes frites. Sen sijaan tulitikun kokoisiksi leikatuista perunoista käytetään nimitystä pommes allumette, joka tarkoittaa nimenomaan tulitikkua. Jos haluat maistaa itse tehtyjä perunalastuja, leikkaa perunat juustohöylällä erittäin ohuiksi viipaleiksi.

4 annosta

  • 8-10 perunaa
  • 1 tl suolaa
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Kuori ja suikaloi perunat ja pane ne kylmään veteen. Valuta perunat huolellisesti ennen friteerausta ja kuivaa ne talouspaperiin tai käsipyyhkeeseen.

2. Kuumenna öljy 175 asteeseen. Friteeraa perunat sopivissa erissä niin, että ne saavat hennon keltaisen värin. Nosta perunat öljystä ja anna niiden valua.

3. Kuumenna öljy 200 asteeseen ja friteeraa perunat toistamiseen. Toisella friteerauskerralla perunoita tulee rapeita ja kullanruskeita lähes välittömästi. Valuta perunat, mausta suolalla ja tarjoa heti.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.