Ranskalaiset sienet
Tässä todellisessa ranskalaiskeittiön klassikossa tulisi alkuperäisohjeen mukaan käyttää herkkutatteja, mutta maittava lopputulos syntyy myös herkkusienistä. Tarjoa alkupalana tai lihan tai broilerin lisukkeena. Ei hassumpaa kalankaan kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 400 g puhdistettuja sieniä
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1 nippu persiljaa
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Puhdista sienet ja leikkaa pienehköiksi paloiksi. pane palat kulhoon ja sekoita joukkoon vajaa 1 dl öljyä. Anna vetäytyä noin tunnin ajan, välillä sekoittaen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja.
2. Pane sienet paksupohjaiseen kattilaan ja kuullota öljyssä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Alenna lämpöä, lisää valkosipuli ja persilja, sekoita ja anna hautua vielä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Sekoita ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka