Ranskalainen persiljakinkku

Persiljakinkku on erittäin kevyttä ruokaa. Sitä paitsi se on juhlava alkuruoka, joka sopii myös seisovaan pöytään.

Neljälle

  • ½ kg kinkkua
  • 2 ½ kirkastettua lientä (consommé)
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • ½ purjo
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • persiljanvarsia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 rkl kuivattua rakuunaa
  • ½ tl timjamia
  • 5 liivatelehteä

Tarjoiluun

  • hillosipuleita
  • ranskalaista sinappia
  • salaatinlehtiä
  • pikkukurkkuja (säilyke)

Valmistusohje

1. Puhdista, huuhdo ja suikaloi purjo. Kaada liemi ja viini tilavaan kattilaan ja purista mukaan valkosipuli. Lisää purjo, laakerinlehti, persiljanvarret, rakuuna ja timjami, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa 30 minuuttia. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Puristele ylimääräinen vesi pois ja anna liivatteiden liuota kuumaan liemeen. Siivilöi liemi liinan läpi jotta siitä tulee niin kirkas kuin mahdollista.

2. Leikkaa kinkusta pois rasva ja kuutioi liha n. 2 cm kokoisiksi paloiksi. Laita kuutiot kattilaan ja kaada siivilöity liemi niiden päälle. Lisää persiljasilppu. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa pari minuuttia. Kaada pieniin annosvuokiin, niin että liemi juuri ja juuri peittää lihat. Jäähdytä kylmässä.

3. Kumoa persiljakinkut neljälle lautaselle. Tarjoile ranskalaisen sinapin, pikkukurkkujen ja salaatinlehtien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!