Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen persiljakinkku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Persiljakinkku on erittäin kevyttä ruokaa. Sitä paitsi se on juhlava alkuruoka, joka sopii myös seisovaan pöytään.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • ½ kg kinkkua
  • 2 ½ kirkastettua lientä (consommé)
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • ½ purjo
  • 1 laakerinlehti
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • persiljanvarsia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 rkl kuivattua rakuunaa
  • ½ tl timjamia
  • 5 liivatelehteä

Tarjoiluun

  • hillosipuleita
  • ranskalaista sinappia
  • salaatinlehtiä
  • pikkukurkkuja (säilyke)

Valmistusohje

1. Puhdista, huuhdo ja suikaloi purjo. Kaada liemi ja viini tilavaan kattilaan ja purista mukaan valkosipuli. Lisää purjo, laakerinlehti, persiljanvarret, rakuuna ja timjami, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa 30 minuuttia. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Puristele ylimääräinen vesi pois ja anna liivatteiden liuota kuumaan liemeen. Siivilöi liemi liinan läpi jotta siitä tulee niin kirkas kuin mahdollista.

2. Leikkaa kinkusta pois rasva ja kuutioi liha n. 2 cm kokoisiksi paloiksi. Laita kuutiot kattilaan ja kaada siivilöity liemi niiden päälle. Lisää persiljasilppu. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa pari minuuttia. Kaada pieniin annosvuokiin, niin että liemi juuri ja juuri peittää lihat. Jäähdytä kylmässä.

3. Kumoa persiljakinkut neljälle lautaselle. Tarjoile ranskalaisen sinapin, pikkukurkkujen ja salaatinlehtien kera.

Lisää aiheesta:

KanaliemiPienet kananpoikahyytelötHyydytetyt kananmunat NantuaTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosKylmä avokadokeitto ja valkosipuliranskankermaKaalia intialaisittain
Suolainen hyytelöAlkuruoatKevytKananmunatonLaktoositonKeventäjätLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen hyytelö
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet kananpoikahyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Loheneviä punaviinietikassa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet lohihyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ranskalainen siekalesyltty

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vasikkasylttyä ja punaista salaattia