Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen maalaissalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paistettu pekoni ja uppomunat takaavat, että ranskalainen salaatti on ruokaisa.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 1 paketti (120 g) pekonia
  • 1 ruukku tammenlehtisalaattia
  • 2 friseesalaattia
  • 1 romainesalaatti

Tuoreyrtti-vinaigrette

  • ruohosipulia, kirveliä, meiramia, timjamia
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl oliivöljyä

Uppomunat

  • vettä
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa

Valmistusohje

Paista pekoni 150-asteisessa uunissa rapeaksi leivinpaperin päällä (noin 30 minuuttia).

Pese ja linkoa salaatit kuiviksi. Aseta tarjoiluastiaan.

Tee sitten yrttivinaigrette: hakkaa yrtit ja sekoita ne sinapin, punaviinietikan ja oliiviöjyn kanssa esim. lasitölkissä ravistaen.

Tee seuraavaksi uppomunat. Kaada laakea kattila puolilleen vettä ja lisää väkiviinaetikka. Kuumenna niin, että vesi kuplii mutta ei poreile. Riko munat astiaan ja kaada yhtä aikaa rohkeasti nopealla liikkeellä veteen ja anna kypsyä noin 3–4 minuuttia. Nosta uppomunat vedestä reikäkauhalla valumaan ritilälle.

Asettele salaatin päälle uppomunat ja vinaigrette. Lado päälle lopuksi pekonit.

Tarjoa.

Lisää aiheesta:

Grillietanat tomaatti-yrttikastikkeessaBroilerigratiiniScampisalaattiLangos tomaattiseoksen ja tsatsikin keraLohipyttipannuKaalia juustokuorrutettujen perunoiden kera
PekonisalaattiSalaatitGluteenitonPääruoatAlkuruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pekonisalaatti
  • 05.10.202412:00
    Pasta

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen lämmin pasta-pekonisalaatti ja paistettua kalaa

  • 22.06.202009:47
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Vesimeloni-fetasalaatti – Kari Aihisen vastustamaton salaatti valmistuu grillissä tai pannulla

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Omenapurilaiset bresaolalla ja melonilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pekonisalaatti vuonankaalilla

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Keitettyä jäävuorisalaattia ja pekonia