Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen lihapata rypäleiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 400 g naudan sisäpaistia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl punaviiniä
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 1 varsiselleri
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 salaattisipulia
  • 200 g vihreitä viinirypäleitä

Maustekimppu (bouquet garni)

  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 1 oksa tuoretta rosmariinia
  • 1 laakerinlehti
  • 3 persiljanoksaa

Valmistusohje

1. Kuutioi liha. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja lohko sipulit. Leikkaa selleri isohkoiksi paloiksi. Viipaloi valkosipulinkynsi. Paloittele salaattisipulit. Sido yhteen persilja, timjami, laakerinlehti ja rosmariini.

2. Ruskista lihat pieni erä kerrallaan voin ja öljyn seoksessa. Siirrä ruskistetut lihat pataan, sirottele pinnalle jauhot ja sekoita.

3. Kaada pataan viini, laita mukaan maustekimppu ja kuumenna kiehuvaksi. Laita sitten joukkoon vihannekset sinä järjestyksessä kuin ne tarvitsevat kypsymisaikaa: ensin porkkanat, sitten sipuli, varsiselleri ja valkosipuliviipaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä hiljaa 30 minuuttia. Lisää pataan aivan loppupuolella salaattisipulit ja viinirypäleet.

Punaviini ja vihreät viinirypäleet antavat upean muhkeuden tähän ranskalaiseen lihapataan. Lihat ruskistetaan öljyvoiseoksessa, mutta rasvaa ei siirretä pataan. Tarjoile pata ranskalaiseen tapaan leivän, mielellään karkean maalaisleivän kanssa. Riisikin käy.

Lisää aiheesta:

Juurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen keraBurgundin pataaCoq au vinCoq au vin pekonillaKyljykset osso bucon tapaanPunainen lammas- tai nautacurry
NaudanlihapataKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu