Ranskalainen lihapata rypäleiden kera
Punaviini ja vihreät viinirypäleet antavat upean muhkeuden tähän ranskalaiseen lihapataan. Lihat ruskistetaan öljyvoiseoksessa, mutta rasvaa ei siirretä pataan. Tarjoile pata ranskalaiseen tapaan leivän, mielellään karkean maalaisleivän kanssa. Riisikin käy.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 400 g naudan sisäpaistia
- 1 rkl voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 5 dl punaviiniä
- 2 porkkanaa
- 2 sipulia
- 1 varsiselleri
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja mustapippuria
- 2 salaattisipulia
- 200 g vihreitä viinirypäleitä
Maustekimppu (bouquet garni)
- 1 oksa tuoretta timjamia
- 1 oksa tuoretta rosmariinia
- 1 laakerinlehti
- 3 persiljanoksaa
Valmistusohje
1. Kuutioi liha. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja lohko sipulit. Leikkaa selleri isohkoiksi paloiksi. Viipaloi valkosipulinkynsi. Paloittele salaattisipulit. Sido yhteen persilja, timjami, laakerinlehti ja rosmariini.
2. Ruskista lihat pieni erä kerrallaan voin ja öljyn seoksessa. Siirrä ruskistetut lihat pataan, sirottele pinnalle jauhot ja sekoita.
3. Kaada pataan viini, laita mukaan maustekimppu ja kuumenna kiehuvaksi. Laita sitten joukkoon vihannekset sinä järjestyksessä kuin ne tarvitsevat kypsymisaikaa: ensin porkkanat, sitten sipuli, varsiselleri ja valkosipuliviipaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä hiljaa 30 minuuttia. Lisää pataan aivan loppupuolella salaattisipulit ja viinirypäleet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut