Ranskalainen kaalikääryle juureksin

Tässä ruokalajissa liha keitetään ensin court bouillon -kastikkeessa. Sitten se saa levätä hanhenmaksan ja vihannesten kanssa yön yli.

Neljälle

  • 400 g häränpotkaa
  • 1 savoijinkaali
  • 1 keltasipuli
  • 1 sianlihamakkara
  • 100 g hanhenmaksaa
  • 2 rkl hanhenrasvaa

Court bouillon

  • 1 l vettä
  • 1 porkkana
  • ½ keltasipuli
  • 1 maustekimppu
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 1 ¼ dl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyä ruusukaalia
  • keitettyä lanttua
  • keitettyjä perunoita
  • endiivejä

Valmistusohje

1. Päivä 1: Court bouillon: Kuori ja viipaloi porkkana. Kuori puolikas sipuli ja paloittele pienemmäksi. Kaada vesi kattilaan ja lisää porkkana, sipuli, maustekimppu, pippurit, suola ja viinietikka. Keitä häränpotkaa liemessä ilman kantta kunnes lähes kaikki neste on haihtunut.

2. Nosta liha kattilasta ja kuutioi hienoksi. Laita se takaisin liemeen. Kuori ja hienonna kokonainen sipuli ja paista pehmeäksi. Hienonna hanhenmaksa. Laita sipuli, maksa, suola ja pippuri lihan kaveriksi ja anna levätä seuraavaan päivään.

3. Päivä 2: Suikaloi sianlihamakkara. Ryöppää savoijinkaalin lehdet kevyesti suolatussa vedessä. Jäähdytä ne heti jääkylmässä vedessä ja valuta. Laita lehdet kaksi ja kaksi, jaa lehdille täytettä ja makkarasuikaleita, kääri paketeiksi ja paista paketit hanhenrasvassa. Tarjoile höyryävän kuumina keitettyjen juuresten kera.

Parhaat ruokaohjelmat