Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ranskalainen kaalikääryle juureksin

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä ruokalajissa liha keitetään ensin court bouillon -kastikkeessa. Sitten se saa levätä hanhenmaksan ja vihannesten kanssa yön yli.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 400 g häränpotkaa
  • 1 savoijinkaali
  • 1 keltasipuli
  • 1 sianlihamakkara
  • 100 g hanhenmaksaa
  • 2 rkl hanhenrasvaa

Court bouillon

  • 1 l vettä
  • 1 porkkana
  • ½ keltasipuli
  • 1 maustekimppu
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 1 ¼ dl valkoviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyä ruusukaalia
  • keitettyä lanttua
  • keitettyjä perunoita
  • endiivejä

Valmistusohje

1. Päivä 1: Court bouillon: Kuori ja viipaloi porkkana. Kuori puolikas sipuli ja paloittele pienemmäksi. Kaada vesi kattilaan ja lisää porkkana, sipuli, maustekimppu, pippurit, suola ja viinietikka. Keitä häränpotkaa liemessä ilman kantta kunnes lähes kaikki neste on haihtunut.

2. Nosta liha kattilasta ja kuutioi hienoksi. Laita se takaisin liemeen. Kuori ja hienonna kokonainen sipuli ja paista pehmeäksi. Hienonna hanhenmaksa. Laita sipuli, maksa, suola ja pippuri lihan kaveriksi ja anna levätä seuraavaan päivään.

3. Päivä 2: Suikaloi sianlihamakkara. Ryöppää savoijinkaalin lehdet kevyesti suolatussa vedessä. Jäähdytä ne heti jääkylmässä vedessä ja valuta. Laita lehdet kaksi ja kaksi, jaa lehdille täytettä ja makkarasuikaleita, kääri paketeiksi ja paista paketit hanhenrasvassa. Tarjoile höyryävän kuumina keitettyjen juuresten kera.

Lisää aiheesta:

Keitettyä kananpoikaa juurespyreen keraSyyskeittoErilainen salaattiPaahdettu, riimisuolattu häränrinta kermassa keitetyn savoijinkaalin keraBroileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten keraVihreä hernekeitto kanafileen ja pastan kera
KaalikääryleetKananmunatonGluteenitonLaktoositonSadonkorjuuPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaalikääryleet
  • 20.11.201910:56
    Lisäkeruoat

    Täydelliset kaalikääryleet – helsinkiläisravintolan himoittujen karitsankaalikääryleiden resepti

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Ohraryynitäytteiset kaalikääryleet couscousin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreät kaalikääryleet tahinikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Kasviskaalikääryleet

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Äidin kaalikääryleet