Rakuunaporkkanat

Ainekset

  • 1 kg porkkanoita
  • ½ puntti rakuunaa
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

Kuori ja pilko porkkanat suupalan kokoisiksi paloiksi. Keitä suolatussa vedessä melkein pehmeiksi, eli muista tarkkailla porkkanoiden kypsymistä. Kun ne ovat sopivan kypsiä, siivilöi keitinvedestä ja laita kulhoon. Silppua porkkanoiden sekaan tuore rakuuna, purista sitruunan mehu ja lorauta sekaan pari kolme ruokalusikallista oliiviöljyä. Rouhi sekaan vielä suolaa myllystä ja tarkista maku. Tarjoa joko lämpiminä tai viileänä lisukkeena vaikka salaatissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!