Rakuunakanaa ja vihanneksia

Tämä on vähärasvainen ja maukas tapa valmistaa kanaa. Jos sinulla on tuoretta rakuunaa ja timjamia, käytä niitä kaksinkertainen määrä kuivattujen yrttien sijaan.

Neljälle

  • 4 broilerinkoipea
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • ½ rkl soijaa
  • ½ rkl kuivattua rakuunaa
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • 1 salaattikiinankaali, suikaloituna
  • 1 iso porkkana, suikaloituna
  • 1 pieni fenkoli, suikaloituna
  • 1 purjo, suikaloituna
  • 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
  • 1 maustemitta kuivattua timjamia

Valmistusohje

1. Mausta kanankoivet suolalla ja pippurilla ja laita ne matalaan pataan.

2. Sekoita öljy ja soija ja penslaa kanat puolella seoksesta. Ripottele päälle rakuunaa. Murusta mukaan liemikuutio ja kaada päälle vesi. Hauduta kanat puolikypsäksi kannen alla n. 15 minuuttia.

3. Nosta kanankoivet padasta ja lisää pataan vihannekset. Ripottele päälle timjami ja lisää loput soijaseoksesta. Lisää kanapalat, laita kansi päälle ja hauduta kanat kypsiksi, n. 10-15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.