Rakuunakanaa ja vihanneksia
Tämä on vähärasvainen ja maukas tapa valmistaa kanaa. Jos sinulla on tuoretta rakuunaa ja timjamia, käytä niitä kaksinkertainen määrä kuivattujen yrttien sijaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 broilerinkoipea
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 rkl ruokaöljyä
- ½ rkl soijaa
- ½ rkl kuivattua rakuunaa
- 1 kanaliemikuutio
- 1 dl vettä
- 1 salaattikiinankaali, suikaloituna
- 1 iso porkkana, suikaloituna
- 1 pieni fenkoli, suikaloituna
- 1 purjo, suikaloituna
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
- 1 maustemitta kuivattua timjamia
Valmistusohje
1. Mausta kanankoivet suolalla ja pippurilla ja laita ne matalaan pataan.
2. Sekoita öljy ja soija ja penslaa kanat puolella seoksesta. Ripottele päälle rakuunaa. Murusta mukaan liemikuutio ja kaada päälle vesi. Hauduta kanat puolikypsäksi kannen alla n. 15 minuuttia.
3. Nosta kanankoivet padasta ja lisää pataan vihannekset. Ripottele päälle timjami ja lisää loput soijaseoksesta. Lisää kanapalat, laita kansi päälle ja hauduta kanat kypsiksi, n. 10-15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti