Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rakuunaiset kanankoivet uunissa ja perunamuusi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kanankoivet paistuvat ihanan rapsakoiksi uunissa. Perunamuusia kannattaa tehdä kerralla suurempi satsi, sillä siitä voi seuraavana päivänä leipoa perunarieskoja.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 4 kpl maustamattomia kanankoipia
  • 2 sipulia
  • merisuolaa
  • rakuunaa
  • valkopippuria

Perunamuusi

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl voita
  • 1,5dl maitoa

Valmistusohje

Laita perunavesi kattilaan kiehumaan, lisää suola. Kuori perunat.

Laita uunipata liedelle kuumenemaan. Lorauta padan pohjalle oliiviöljyä ja lisää sipulilohkot. Ripottele kanakoipien päälle merisuolaa, rakuunaa ja valkopippuria. Hiero mausteet koipiin käsin. Laita koivet pataan ja anna pinnan ruskistua rapeaksi. Kun kanat ovat ruskistuneet laita padan kansi paikoilleen ja uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi.

Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi talteen astiaan. Lisää perunoiden sekaan 2 rkl voita ja 1,5 dl maitoa. Survo perunat muusiksi survimella. Jos nestettä tarvitaan lisää, kaada keitinvettä muusin sekaan. Lopuksi suolaa maun mukaan.

Vinkki: vaihtelun vuoksi voi perunoiden kanssa muusata myös porkkanaa tai vaikka parsakaalia. Tätä perunamuusia tehdään reilusti, koska huomenna lopuista tehdään perunarieskoja.

Lisää aiheesta:

Herkkusieni-broilerigratiinia ja hasselbackan perunoitaPunakampelaa punajuurien keraKaalikeitto les LandesistaKarjalanpaisti puolukkasurvoksellaRiistapata kantarellien keraHaudutettuja ahvenfileitä ruohosipulikastikkeessa
BroilerinkoivetKananmunatonGluteenitonLaktoositonEdullisetPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinkoivet
  • 06.04.202313:55
    Nopeat ja helpot

    Saudikana – helppo ja edullinen uunibroileri!

  • 14.03.202209:20
    Kanapata

    Hedelmäinen kanapata eli Natalia Salmelan "kananaspata"

  • 12.01.202110:43
    Kanapata

    Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa

  • 17.01.202012:47
    Kanapata

    Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Appelsiinihunajaiset kanankoivet