Rakuunaiset kanankoivet uunissa ja perunamuusi

Kanankoivet paistuvat ihanan rapsakoiksi uunissa. Perunamuusia kannattaa tehdä kerralla suurempi satsi, sillä siitä voi seuraavana päivänä leipoa perunarieskoja.

Neljälle

  • 4 kpl maustamattomia kanankoipia
  • 2 sipulia
  • merisuolaa
  • rakuunaa
  • valkopippuria

Perunamuusi

  • 1 kg perunoita
  • 2 rkl voita
  • 1,5dl maitoa

Valmistusohje

Laita perunavesi kattilaan kiehumaan, lisää suola. Kuori perunat.

Laita uunipata liedelle kuumenemaan. Lorauta padan pohjalle oliiviöljyä ja lisää sipulilohkot. Ripottele kanakoipien päälle merisuolaa, rakuunaa ja valkopippuria. Hiero mausteet koipiin käsin. Laita koivet pataan ja anna pinnan ruskistua rapeaksi. Kun kanat ovat ruskistuneet laita padan kansi paikoilleen ja uuniin 200 asteeseen 30 minuutiksi.

Kun perunat ovat kypsiä, kaada keitinvesi talteen astiaan. Lisää perunoiden sekaan 2 rkl voita ja 1,5 dl maitoa. Survo perunat muusiksi survimella. Jos nestettä tarvitaan lisää, kaada keitinvettä muusin sekaan. Lopuksi suolaa maun mukaan.

Vinkki: vaihtelun vuoksi voi perunoiden kanssa muusata myös porkkanaa tai vaikka parsakaalia. Tätä perunamuusia tehdään reilusti, koska huomenna lopuista tehdään perunarieskoja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.