Raikas ja ripeä lohikeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669350/landscape16_9/515/290/163140f22ebfb0ba6b019e58dd41d3e5/NV/raikas-ja-ripea-lohikeitto-11306.jpg)
Nopeasti valmistuva kevyt ja hieman eksoottinen lohikeitto, josta riittää annoksia 4. Energiapitoisuus: 316 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 12 dl vettä
- 2.5 kpl kalaliemikuutiota
- 200 g bataattia
- 100 g porkkanaa
- 0.5 rkl inkivääritahnaa
- 300 g lohikuutioita (pakaste)
- 200 g parsa- ja kukkakaalisekoitus (pakaste)
- 1 dl omenatäysmehua
- 1 prk Alpro Soya 17 %
Päälle
- 0.5 dl tuoretta korianteria
Valmistusohje
Kiehauta vesi ja liemikuutiot kattilassa.
Kuori ja kuutioi bataatti ja porkkana pieneksi joukkoon.
Lisää inkivääritahna ja anna kiehua 10 minuuttia.
Lisää lohi ja pakastekaalit, jatka keittämistä noin 5 minuuttia, kunnes kaikki on kypsää.
Lisää lopuksi mehu ja soijakerma, kuumenna nopeasti, älä enää keitä.
Hienonna pinnalle tuoretta korianteria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka