Raakaruokaa: Punajuuripallerot
Julkaistu
Resepti: Raakaravintovalmentaja-kirjailija Mea Salo
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl raastettua punajuurta
- 2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
- 4 rkl punasipulia pieneksi hakattuna
- 2 dl kuorittuja manteleita, cashewpähkinöitä tai auringonkukansiemeniä kuivassa tehosekoittimessa tms. jauhettuna (ei karppijauhoa)
- 6 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta
- ½ tl timjamia
- runsas 1 tl rose- eli ruusupippuria
- 1 tl ruusu- tai muuta hyvää suolaa
Valmistusohje
Saksi aurinkokuivattu tomaatti pikkupalasiksi. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset käsin. Muotoile palleroiksi tai pateeksi. Jos massa vaikuttaa märältä, lisää vajaa ½ dl mantelijauhoa sekä vähän myös mausteita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti