Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Raakaruokaa: Piparit(aikina)

Julkaistu 05.12.2013 09:35
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • ½ dl pellavansiemeniä tai -rouhetta, siemenet jauhetaan jauhoksi tehosekoittimessa tai jossain jauhimessa
  • 1½ dl mantelia tai auringonkukansiementä jauhettuna
  • 2 dl kuivattuja tai tuoreita taateleita (poista kivet jos käytät tuoreita)
  • 2 tl kanelia
  • 2/3 tl kardemummaa
  • 1/3 tl neilikkaa
  • 1/3 tl inkivääriä

Valmistusohje

Paloittele taatelit saksilla pieneksi ja vaivaa monitoimikoneella tai käsin muut ainekset niiden kanssa taikinaksi. On helpointa käyttää tuoreita taateleita, koska möyhentyvät helposti. Maista ja lisää mausteita jos tarpeen. Muovaile nameiksi tai jos teet pipareita, lue eteenpäin.

Jähmetytä taikinaa jääkaapissa puolisen tuntia. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 2 mm:n paksuiseksi levyksi ja tee piparimuotilla pipareita. Nostele piparit leivinpaperilla päällystetyille kuivurin levyille. Painele pipareiden päälle halutessasi kookoshiutaleita. Kuivata muutama tunti. Piparit kannattaa jättää hieman pehmeiksi.

Nämä voi syödä pehmeinä nameina tai kuivattaa kuivurissa pipareiksi. Jos haluat kuivattaa, käytä silloin kuivattuja taateleita. Resepti: Raakaravintovalmentaja-kirjailija Mea Salo

Lisää aiheesta:

MantelileipäPisarapiparkakutMantelipikkuleipiä vadelmallaSuklaa-rusinapiparitMangokaurakeksitKauraisat ananasmuffinit
PiparkakutKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonJouluKasvisruokaPikkujoulutGoGreenLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Piparkakut
  • 2.12.14:23
    Jouluruoka

    Vihreä sammal piparikuuseen

  • 10.11.202408:00
    Jäätelö

    Piparijäätelö

  • 22.12.202009:31
    Hellapoliisi

    Piparminttupiparkakut

  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 23.11.201908:00
    Pikkujoulut

    Piparipalat – maailman helpoin jälkiruoka jouluksi valmiista piparitaikinasta