Raakaruokaa: Piparit(aikina)
Nämä voi syödä pehmeinä nameina tai kuivattaa kuivurissa pipareiksi. Jos haluat kuivattaa, käytä silloin kuivattuja taateleita. Resepti: Raakaravintovalmentaja-kirjailija Mea Salo
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- ½ dl pellavansiemeniä tai -rouhetta, siemenet jauhetaan jauhoksi tehosekoittimessa tai jossain jauhimessa
- 1½ dl mantelia tai auringonkukansiementä jauhettuna
- 2 dl kuivattuja tai tuoreita taateleita (poista kivet jos käytät tuoreita)
- 2 tl kanelia
- 2/3 tl kardemummaa
- 1/3 tl neilikkaa
- 1/3 tl inkivääriä
Valmistusohje
Paloittele taatelit saksilla pieneksi ja vaivaa monitoimikoneella tai käsin muut ainekset niiden kanssa taikinaksi. On helpointa käyttää tuoreita taateleita, koska möyhentyvät helposti. Maista ja lisää mausteita jos tarpeen. Muovaile nameiksi tai jos teet pipareita, lue eteenpäin.
Jähmetytä taikinaa jääkaapissa puolisen tuntia. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 2 mm:n paksuiseksi levyksi ja tee piparimuotilla pipareita. Nostele piparit leivinpaperilla päällystetyille kuivurin levyille. Painele pipareiden päälle halutessasi kookoshiutaleita. Kuivata muutama tunti. Piparit kannattaa jättää hieman pehmeiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka