Raakaruokaa: Piparit(aikina)

Nämä voi syödä pehmeinä nameina tai kuivattaa kuivurissa pipareiksi. Jos haluat kuivattaa, käytä silloin kuivattuja taateleita. Resepti: Raakaravintovalmentaja-kirjailija Mea Salo

Ainekset

  • ½ dl pellavansiemeniä tai -rouhetta, siemenet jauhetaan jauhoksi tehosekoittimessa tai jossain jauhimessa
  • 1½ dl mantelia tai auringonkukansiementä jauhettuna
  • 2 dl kuivattuja tai tuoreita taateleita (poista kivet jos käytät tuoreita)
  • 2 tl kanelia
  • 2/3 tl kardemummaa
  • 1/3 tl neilikkaa
  • 1/3 tl inkivääriä

Valmistusohje

Paloittele taatelit saksilla pieneksi ja vaivaa monitoimikoneella tai käsin muut ainekset niiden kanssa taikinaksi. On helpointa käyttää tuoreita taateleita, koska möyhentyvät helposti. Maista ja lisää mausteita jos tarpeen. Muovaile nameiksi tai jos teet pipareita, lue eteenpäin.

Jähmetytä taikinaa jääkaapissa puolisen tuntia. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 2 mm:n paksuiseksi levyksi ja tee piparimuotilla pipareita. Nostele piparit leivinpaperilla päällystetyille kuivurin levyille. Painele pipareiden päälle halutessasi kookoshiutaleita. Kuivata muutama tunti. Piparit kannattaa jättää hieman pehmeiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.