Raakaperunaletut pekonin ja sienten seurassa

Pekoni ja puolukat ovat perinteisiä lisäkkeitä raakaperunalettujen kanssa. Tuoreet sienet, mielellään kantarellit tai suppilovahverot sopivat seuraan myös täydellisesti. Raakaperunaletut pitää nauttia vastapaistettuina, muuten ne menettävät rapeutensa. Tässäkin tapauksessa: anna vieraiden odottaa ruokaa, ei päinvastoin.

Neljälle

  • 8 keskisuurta perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 400 g tuoreita sieniä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 8-12 viipaletta pekonia

Tarjoiluun

  • 1 punasipuli
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua punasipuli tarjoilua varten. Perkaa ja puhdista sienet ja paloittele ne tasakokoisiksi. Paista sieniä muutama minuutti kovalla lämmöllä ruskistetussa voissa ja kääntele joukkoon suola ja pippuri. Paista pekoni rapeaksi keskilämmöllä. Pidä pekoni ja sienet lämpiminä.

2. Kuori perunat ja raasta ne karkeasti – monitoimikoneella tosi nopeasti – ja sekoita suola raasteeseen.

3. Ruskista 1 rkl voita vaaleanruskeaksi keskilämpöisellä pannulla. Lusikoi 1/4 perunaraasteesta pannulle ja taputtele lastalla letuksi. Paista 3 minuuttia kummaltakin puolelta, niin että perunalettu on kullanruskea ja rapea. Tee kolme muuta perunalettua samalla tavalla. Pidä lettuja lämpiminä, kunnes viimeinenkin on paistettu, esimerkiksi miedossa lämmössä uunissa, uuninluukku raollaan. Tarjoile raakaperunaletut sienten, pekonin, punasipulisilpun ja puolukkasurvoksen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.