Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Paistettua peuran fileetä, salotti-kirvelimoussea, sekä kirvelivoissa paistettua herkkusientä ja salottisipulia, Miikan resepti

MTV
Julkaistu 11.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden viidennen jakson resepti.

PEURAN FILEE

  • 5-6 kpl salottisipulia
  • 1 puntti kirveliä
  • 5-6 herkkusientä
  • Valio voita
  • suolaa
  • 3,3 dl kuohukermaa
  • rypsiöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • vettä

Valmistusohje

Aloita kuorimalla ja pilkkomalla 3-4 kpl salottisipulia pienemmiksi ja aseta ne veteen kiehumaan kirvelin ja sokerin kanssa. Kiehuta seosta niin, että sipulit pehmenevät ja siivilöi seos blenderiin. Lisää blenderiin kerma ja aja seos yhteen. Maista sokerin ja suolan tarve ja lisää tarvittaessa kirveliä mikäli väri ei ole tarpeeksi vihreä. 

Poista peuran fileestä kalvot ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Voit suolata lihan pinnan kunnolla ja laittaa paistinpannun kuumenemaan. Odottaessa pannun lämpenemistä, voi aloittaa sienien ja koristesalottien leikkaamisen. Leikkaa sienet kahtia ja poista varresta pieni osa. Salottisipulit leikataan silinterin mallisiksi ja paistetaan kevyesti öljyllä ilman, että saa liikaa väriä. Pyri pitämään sipulin luonnollinen väri mutta kypsentämään ne tästä huolimatta. 

Ota sipulit pannulta pois ja lisää lämpöä fileitä varten. Paista fileet molemmin puolin ja lisää pannulle sienet, voi, kirveliä ja valele fileet paistovoissa. Kun väri ja kypsyys on saatu, ota fileet lepäämään ennekuin leikkaat ne kahtia. Voit kuullottaa sieniä vielä matalalla lämmöllä oman maun mukaan. 

Nyt siivilöi salotti-kirvelimousse seos huolella ja laita se sifoniin. Ravista muutaman kerran sifonia ja pursota seos lautaselle niin kuin haluat sen esille laittaa. Lisää sienet nojaamaan moussea ja laita salottisilinterit niiden viereen. Leikkaa kauniisti paistettu peura filee kahteen osaan ja aseta lautaselle tarjoilua varten.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Latva-artisokkaa juutalaiseen tapaan ja antipasti, Samun reseptiMasterChef Suomi: Timjamivoissa paahdettua broileria, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Pariloitua poronmaksaa, mustajuuripyre, paahdetut perunalohkot ja timjami-lihaliemi, Pilvin reseptiMasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Santun reseptiMasterChef: Titanic – Ellan reseptiMasterChef: Naudan Ribeye-pihvi – Santun resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti