Raakaperunakakkuset
Länsinaapurimme syövät mitä erilaisimpien lisäkkeiden kanssa rårakor, raaasta perunaraasteesta paistettuja kakkusia. Jauhoisesta perunasta tulee pehmeitä kakkuja, kiinteästä perunasta rapeita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 10-12 keskisuurta perunaa
- ½ maustemitta muskottiraastetta
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja raasta ne hienoksi. Älä huuhtele, ettei sitova tärkkelys irtoa. Mausta raaste muskottiraasteella, suolalla ja pippurilla. Koepaista pieni nokare kuumalla pannulla ja tarkista maut.
2. Paista perunakakkuset voissa. Voit paistaa joko useita pieniä tai yhden suuren aina kerrallaan. Nosta nokare raastetta kuumalle pannulle, painele paistinlastalla kasaa litteäksi. Käännä muutaman minuutin kuluttua ja paista toinen puoli. Tarjoile lämmitetyiltä lautasilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti