Raakapaistetut perunakuutiot

Raakapaistetut perunat ovat oiva herkku ja niissä on enemmän makua kuin keitetyistä perunoista paistetuilla. Saadaksesi herkullisen rapean paistopinnan perunakuutioihin paista ne mieluiten melko pienissä erissä.

Neljälle

  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • voita tai öljyä paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • (1 valkosipulinkynsi)

Koristeluun

  • 1 persiljanoksa

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi perunat. Mitä pienempiä kuutioita, sitä nopeammin ne kypsyvät. Kuumenna voi tai öljy tai hiukan molempia paistinpannussa ja paista perunakuutiot kullanruskeiksi. Älä laita liikaa perunaa kerrallaan pannulle, jolloin niihin ei tule rapeaa paistopintaa. Paista mieluummin pienemmissä erissä.

2. Mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla ja purista valkosipulinkynsi mukaan paistamisen loppupuolella, jos haluat perunoihin vienon valkosipulin maun. Raakapaistetut perunat sopivat monenlaisen lihan, makkaran, munan ja kalankin lisäkkeeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.