Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pyöreä paisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kymmenelle

  • 2 kg naudanpaistia

Suolaliemi

  • 1 ½ l vettä
  • 2 ½ dl karkeaa suolaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ rkl kokonaisia valkopippureita
  • 2 rkl kuivattuja katajanmarjoja
  • 4 valkosipulinkynttä

Keittämiseen

  • 1 ½ l vettä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 50 g juuriselleriä
  • 1 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 10 kokonaista valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä juureksia
  • keitettyjä perunoita
  • hapankaalia

Valmistusohje

1. Murskaa katajanmarjat ja valkopippurit karkeasti. Kuori valkosipulinkynsi. Kiehauta vesi ja suola, sokeri, valkopippurit ja katajanmarjat sekä valkosipulinkynsi. Keitä 5 minuuttia ja jäähdytä suolaliemi. Pane paisti ahtaaseen astiaan ja kaada suolaliemi päälle. Pane paisti liemessään jääkaappiin viikoksi. Käännä paistia muutama kerta, niin että suolaliemi pääsee kaikkialle.

2. Ota paisti suolaliemestä ja laita se runsaaseen veteen likoamaan 8 tunniksi. Pane vettä kiehumaan pataan. Nosta paisti pataan, kun vesi kiehuu voimallisesti, odota, että vesi kiehuu uudestaan ja alenna sitten lämpöä. Kuori sipuli, porkkana ja selleri ja paloittele ne. Laita juurespalat pataan, samoin timjami, laakerinlehti ja pippurit. Padassa pitää olla sen verran vettä, että se juuri peittää paistin, lisää vettä tarvittaessa. Keitä hiljalleen 2 tuntia, tai kunnes liha tuntuu murealta. Kokeile tikulla.

Englantilaista alkuperää oleva resepti on oikea pyöreän pöydän paistiohje, se riittää, vaikka pöydän ympärillä olisi koko suku. Erityisen hienoa tarjottavaa sitä saa syksyllä, kun juurekset ovat herkullisimmillaan. Tämä ruoka vaatii kuitenkin suunnittelua: paistin on liottava suolaliemessä kokonainen viikko – ja vedessäkin vielä päivä. Voit käyttää ruokaan naudan ulkofileetä tai sisäpaistia.

3. Nosta paisti liemestä ja pidä se lämpimänä foliossa. Siivilöi keitinliemi ja keitä sitä kokoon vajaaksi litraksi. Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi ja tarjoile lisäkkeiden kanssa ja keitinliemi kastikkeena.

Lisää aiheesta:

Riimibroileri kylmän rakuunakastikkeen keraRiimisuolattua häränrintaa voikastikkeen ja kantarellien keraSiiderikeitetty poronpaisti ja kantarelllitYrttipaistettu hirvifileePorsaanpaistia ja punakaaliaHäränrintaa juuresten kera
NaudanpaistiKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Manzo branzato

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua etuselkää

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaisti juuressoseessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia liemessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Naudanpaistia ja kantarellikastiketta