Purjo-perunasosekeitto

Kevennä ruokavaliotasi maukkaalla keitolla. Purjo-perunasosekeitto on herkullinen vaihtoehto arjen ruokapöytään. Se maistuu etenkin itse leivotun leivän kanssa.

Ainekset

  • puolikas purjo
  • 4 keskikokoista perunaa
  • pala fenkolia
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 1-2 dl kermaa 15%
  • valkopippuria
  • suolaa
  • nippu persiljaa
  • tilkka öljyä

Valmistusohje

Kuori perunat ja pese purjo huolellisesti. Pilko ne ja kuullota kevyesti öljyssä. Mausta fenkolipaloilla, pippurilla ja suolalla.

Lisää maito ja vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kypsäksi ja soseuta huolellisesti.

Lisää keittoon yhä tehosekoittimella vatkaten kermaa sekä persiljaa. Tarkista keiton suolaisuus ja lisää makuja tarpeen mukaan. Syö tuoreen hiivaleivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!