Purjo-perunasosekeitto
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665326/landscape16_9/515/290/edbe9d858b22f076e3e8fe744545403c/wS/620118-8169.jpg)
Kevennä ruokavaliotasi maukkaalla keitolla. Purjo-perunasosekeitto on herkullinen vaihtoehto arjen ruokapöytään. Se maistuu etenkin itse leivotun leivän kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- puolikas purjo
- 4 keskikokoista perunaa
- pala fenkolia
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 1-2 dl kermaa 15%
- valkopippuria
- suolaa
- nippu persiljaa
- tilkka öljyä
Valmistusohje
Kuori perunat ja pese purjo huolellisesti. Pilko ne ja kuullota kevyesti öljyssä. Mausta fenkolipaloilla, pippurilla ja suolalla.
Lisää maito ja vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä kypsäksi ja soseuta huolellisesti.
Lisää keittoon yhä tehosekoittimella vatkaten kermaa sekä persiljaa. Tarkista keiton suolaisuus ja lisää makuja tarpeen mukaan. Syö tuoreen hiivaleivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka