Puristettu peruna
Julkaistu
Puristettua perunaa kutsutaan myös perunalumeksi eikä syyttä. Puristettu peruna on yksinkertainen tapa saada arkisesta ruoka-aineesta vähän juhlavampaa ja elegantimpaa. Valitse mielellään kuivan jauhoinen perunalajike.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja keitä perunat pehmeiksi.
2. Purista perunat perunanpuristimella suoraan lämpimään tarjoilukulhoon. Mausta mahdollisesti rippusella suolaa, mutta älä sekoita.
3. Tarjoile välittömästi. Puristettu peruna ei saa kylmetä. Purista mieluummin uusi satsi, jos tarjoilet lisää ruokaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit