Puolukkasorbetti

Voit valmistaa raikkaan jälkiruoan tuoreista tai pakastepuolukoista. Ruokalusikallinen votkaa korostaa sorbetin täyteläistä makua.

6 annosta

  • 1 kg pakastepuolukoita
  • 1 sitruuna
  • 2 dl sokeria
  • 4 + 2 dl vettä
  • (1 rkl votkaa)

Valmistusohje

1. Keitä liemi sokerista ja neljästä desilitrasta vettä. Keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia ja anna jäähtyä. Purista sitruunasta mehu. Hienonna puolukat tehosekoittimessa. Voit myös survoa puolukat haarukalla tai perunanuijalla ja jatkaa sekoittamista sähkövatkaimella.

2. Lisää kaksi desilitraa vettä ja jatka sekoittamista. Sekoita joukkoon sokeriliemi ja puolet sitruunamehusta. Lisää tässä vaiheessa votka.

3. Anna sorbetin jähmettyä pakastimessa noin 2-3 tuntia, sekoita tai vatkaa muutamia kertoja jähmettymisen aikana. Vatkaa valmis sorbetti tasaiseksi tehosekoittimessa. Pane takaisin pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.