Puolukkahillo
Tämä on maukas ja hyvin säilyvä hillo, joka sopii moneen kotiruokaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 litraan hilloa
- 1 l tuoreita puolukoita
- 1 dl vettä
- 3 dl kidesokeria
- halutessasi, pektiiniä
Valmistusohje
1. Puhdista puolukat vesikulhossa, jolloin roskat kelluvat pintaan. Kaada vesi pois.
2. Laita puolukat pataan ja lisää vesi. Kuumenna hitaasti keskilämmöllä. Anna kiehua hiljaa 15 minuuttia. Kuori vaahto pois.
3. Ota kattila liedeltä, lisää sokeria vähän kerrallaan välillä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Anna hillon taas kiehua 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Jos haluat kiinteämpää hilloa, lisää pektiiniä pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Ota hillo liedeltä ja anna seistä muutama minuutti. Kuori vaahto hyvin ja kaada hillo hyvin puhdistettuihin purkkeihin. Kierrä kansi päälle hillon ollessa vielä lämmintä, ja käännä ne ylösalaisin. Silloin kannet menevät tiiviisti kiinni.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka