Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Puolukkahillo

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on maukas ja hyvin säilyvä hillo, joka sopii moneen kotiruokaan.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

1 litraan hilloa

  • 1 l tuoreita puolukoita
  • 1 dl vettä
  • 3 dl kidesokeria
  • halutessasi, pektiiniä

Valmistusohje

1. Puhdista puolukat vesikulhossa, jolloin roskat kelluvat pintaan. Kaada vesi pois.

2. Laita puolukat pataan ja lisää vesi. Kuumenna hitaasti keskilämmöllä. Anna kiehua hiljaa 15 minuuttia. Kuori vaahto pois.

3. Ota kattila liedeltä, lisää sokeria vähän kerrallaan välillä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Anna hillon taas kiehua 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Jos haluat kiinteämpää hilloa, lisää pektiiniä pakkauksen ohjeen mukaan.

4. Ota hillo liedeltä ja anna seistä muutama minuutti. Kuori vaahto hyvin ja kaada hillo hyvin puhdistettuihin purkkeihin. Kierrä kansi päälle hillon ollessa vielä lämmintä, ja käännä ne ylösalaisin. Silloin kannet menevät tiiviisti kiinni.

Lisää aiheesta:

KarviasmarjakompottiSitrusmarmeladiMustikkahilloPuolukkahilloa kanelin keraPuolukassa keitettyjä päärynöitäPuolukkapäärynät kermavaahdolla
HillotKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Hillot
  • 15.08.202407:43
    Omenat

    Anun omenasose

  • 13.11.202313:31
    Hellapoliisi

    Persikkachutney

  • 07.10.202214:50
    Omenat

    Taivaallinen omenahillo

  • 09.07.202108:40
    mansikka

    Mansikkahillo – helppo ja perinteinen ohje

  • 22.10.202014:06
    Omenat

    Omenachutney – täydellinen lisuke lihalle tai kanalle