Puolukassa keitettyjä päärynöitä
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5654038/landscape16_9/515/290/34edd7cbf6dedc9b7b8612a5db70b935/LU/885124-4786.jpg)
Puolukkapäärynät ovat oikea vanhanajan jälkiruoka. Näitä kannattaa tehdä enemmänkin purkkeihin, jos on riittävästi kylmäsäilytystilaa. Harmaapäärynä-lajike sopii parhaiten tähän herkkuun, sen hedelmät ovat pieniä ja kovia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kahdeksalle
- 1 l vettä
- 2 l puolukoita
- 500 g sokeria
- 3 kanelitankoa
- 8 harmaapäärynää
Valmistusohje
1.Keitä vesi ja puolukat. Anna kiehua niin kauan, että puolukat ovat hyvin vaaleanpunaisia, lähes valkoisia eli kymmenisen minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan, valuta marjamassa kunnolla, että saat kaiken mehun talteen.
2. Mittaa sokeri mehun joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi, hauduta, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Lisää kanelitangot. Maista, että mehu on tarpeeksi makeaa, lisää sokeria tarvittaessa.
3. Kuori päärynät, mutta jätä kannat paikoilleen. Laita päärynät mehuun ja keitä niitä hiljalleen, kunnes ne ovat lähes pehmeitä, noin 35 minuuttia. Jätä päärynät jäähtymään liemeen. Tarjoile kermavaahdon kera ja sirottele pinnalle hieman jauhettua kanelia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka