Puolukassa keitettyjä päärynöitä

Puolukkapäärynät ovat oikea vanhanajan jälkiruoka. Näitä kannattaa tehdä enemmänkin purkkeihin, jos on riittävästi kylmäsäilytystilaa. Harmaapäärynä-lajike sopii parhaiten tähän herkkuun, sen hedelmät ovat pieniä ja kovia.

Kahdeksalle

  • 1 l vettä
  • 2 l puolukoita
  • 500 g sokeria
  • 3 kanelitankoa
  • 8 harmaapäärynää

Valmistusohje

1.Keitä vesi ja puolukat. Anna kiehua niin kauan, että puolukat ovat hyvin vaaleanpunaisia, lähes valkoisia eli kymmenisen minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan, valuta marjamassa kunnolla, että saat kaiken mehun talteen.

2. Mittaa sokeri mehun joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi, hauduta, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Lisää kanelitangot. Maista, että mehu on tarpeeksi makeaa, lisää sokeria tarvittaessa.

3. Kuori päärynät, mutta jätä kannat paikoilleen. Laita päärynät mehuun ja keitä niitä hiljalleen, kunnes ne ovat lähes pehmeitä, noin 35 minuuttia. Jätä päärynät jäähtymään liemeen. Tarjoile kermavaahdon kera ja sirottele pinnalle hieman jauhettua kanelia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja