Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Puolukassa keitettyjä päärynöitä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

Kahdeksalle

  • 1 l vettä
  • 2 l puolukoita
  • 500 g sokeria
  • 3 kanelitankoa
  • 8 harmaapäärynää

Valmistusohje

1.Keitä vesi ja puolukat. Anna kiehua niin kauan, että puolukat ovat hyvin vaaleanpunaisia, lähes valkoisia eli kymmenisen minuuttia. Siivilöi liemi toiseen kattilaan, valuta marjamassa kunnolla, että saat kaiken mehun talteen.

2. Mittaa sokeri mehun joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi, hauduta, kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Lisää kanelitangot. Maista, että mehu on tarpeeksi makeaa, lisää sokeria tarvittaessa.

3. Kuori päärynät, mutta jätä kannat paikoilleen. Laita päärynät mehuun ja keitä niitä hiljalleen, kunnes ne ovat lähes pehmeitä, noin 35 minuuttia. Jätä päärynät jäähtymään liemeen. Tarjoile kermavaahdon kera ja sirottele pinnalle hieman jauhettua kanelia.

Puolukkapäärynät ovat oikea vanhanajan jälkiruoka. Näitä kannattaa tehdä enemmänkin purkkeihin, jos on riittävästi kylmäsäilytystilaa. Harmaapäärynä-lajike sopii parhaiten tähän herkkuun, sen hedelmät ovat pieniä ja kovia.

Lisää aiheesta:

SahramipäärynätPäärynät roseeviinisäPuolukassa keitetyt päärynätPuolukkapäärynätPunaiset keitetyt päärynätPuolukkapäärynät kermavaahdolla
PäärynätKananmunatonGluteenitonLaktoositonSadonkorjuuKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät
  • 15.02.202210:22
    Juustosalaatti

    Järjettömän hyvä päärynä-fetasalaatti – täydellisen maun salaisuus piilee mausteseoksessa

  • 11.12.201816:55
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin glögimarinoidut päärynät

  • 30.11.201512:12
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin homejuustopäärynät ja mascarpone-piparkakkuvaahto

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Punaviinissä marinoidut päärynät ja kanelijäätelö

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gorgonzolapäärynät