Punaviinipersikat
Tämä on loistavan maukas tapa tarjoilla persikoita. Voit myös keittää nektariineja tai luumuja samalla tavalla. Tarjoile persikat jääkylminä kevyesti vatkatun kerman kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg tuoreita persikoita
- 250 g kidesokeria
- 1 ½ dl vettä
- 1-2 kanelitankoa
- 1 ½ dl kevyttä ja hedelmäistä punaviiniä
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Kasta persikat kiehuvaan veteen ja vedä pois kuoret. Keitä kuorittuja persikoita sokerissa, vedessä ja kanelissa ilman kantta 15 minuuttia. Kaada päälle punaviini ja keitä vielä ilman kantta 15-20 minuuttia.
2. Nosta persikat liemestä reikäkauhalla ja keitä liemi kokoon. Kaada se persikoiden päälle ja laita jäähtymään.
3. Vatkaa kerma löysästi ja tarjoile persikoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti