Punakampelaa punajuurien kera

Punajuuret hienoisella makeudellaan sopivat mainiosti monenlaisen kalan kanssa, ei vähiten punakampelan kanssa. Yrttinen perunamuusi puikulaperunoista on todellinen nautinto. Muuntele vihreitä makusi mukaan: tilliä, timjamia, rucolaa, basilikaa tai salviaa, mitä kotoa nyt sattuu löytymään.

Neljälle

  • 700 g punakampelafileitä
  • voita
  • suolaa, pippuria
  • 12 tuoretta punajuurta

Puikulaperunamuusi

  • 800 g puikulaperunoita
  • 2 rkl voita
  • 2 dl maitoa
  • 2-3 rkl hienonnettuja yrttejä
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise punajuuret ja laita ne vuokaan leikkauspinnat ylöspäin. Penslaa ne voisulalla ja kypsennä uunissa pehmeiksi n. 30 minuuttia, koosta riippuen.

2. Kuori perunat ja keitä ne pehmeiksi, anna höyryn haihtua.

3. Sulata voi ja lisää maito sekä yrtit. Jos haluat vaaleanvihreää muusia, soseuta tehosekoittimella. Muussaa perunat ja sekoita maitoseoksen kanssa, mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kuivaa kalafileet. Kuumenna nokare voita ja paista fileet kullanruskeiksi. Suolaa ja pippuroi. Tarjoile punajuurten ja muusin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!