Punajuuriseos
Tämän punajuuriseoksen resepti on kotoisin kreikkalaiselta naiskokilta. Tarjoile seos seisovassa pöydässä tai leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 tuoretta punajuurta
- 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Hienonna saksanpähkinät ja säästä pari ruokalusikallista koristeluun. Kuori valkosipuli. Kuori punajuuret ja raasta ne hienosti.
2. Sekoita jogurtti, punajuuri, oliiviöljy ja pähkinähake. Purista mukaan valkosipuli, suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike