Punajuuriseos
Tämän punajuuriseoksen resepti on kotoisin kreikkalaiselta naiskokilta. Tarjoile seos seisovassa pöydässä tai leivän kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 tuoretta punajuurta
- 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Hienonna saksanpähkinät ja säästä pari ruokalusikallista koristeluun. Kuori valkosipuli. Kuori punajuuret ja raasta ne hienosti.
2. Sekoita jogurtti, punajuuri, oliiviöljy ja pähkinähake. Purista mukaan valkosipuli, suolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut