Punajuurisalaatti rapean läskin kera

Tämä on ronski ja ruokaisa salaatti, joka toimii pääruokanakin. Se pitää nauttia vastavalmistettuna, niin munien kuin punajuurienkin tulee olla juuri keitettyjä ja läskin vielä lämmintä. Tämä ei ole laihdutusruokaa, mutta niin hyvää!

Neljälle

  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 4 keskikokoista punajuurta
  • 2 munaa
  • 400 g savusiansivua
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä munat koviksi. Keitä punajuuret suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi ja kuori ne. Poista pinaateista paksuimmat lehtiruodit, huuhtele pinaatit ja valuta hyvin. Kuutioi savustettu siansivu, silppua muna karkeasti ja suikaloi punajuuret.

2. Asettele pinaatinlehdet kauniisti lautasille. Sekoita viinietikkaan suola ja pippuri, lisää öljy ja sekoita salaatinkastike huolellisesti.

3. Paista läskikuutiot rapeiksi keskikuumalla pannulla. Jaa munahake, punajuuret ja lämpimät läskikuutiot pinaatinlehtipedille ja tiputtele kastike päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.