Punajuurisalaatti keitetyllä lihalla ja kananmunalla
Kesällä punajuuria ja perunoita saa tuoreina. Jos sinulla lisäksi sattuu olemaan lihan tai kanan tähteitä, tässä oiva lounassalaatti. Sitä sopii toki valmistaa muinakin vuodenaikoina.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 1 nippu tuoreita punajuuria
- 4-5 perunaa
- 2 dl kuutioitua keitettyä lihaa
- 1 dl majoneesia
- 2 rkl kahvikermaa
- 1 nippu persiljaa
- 1-2 tl raastettua piparjuurta
- 3-4 kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 salaatinkerä
Valmistusohje
1. Keitä perunat ja punajuuret. Kuori ne, jäähdytä ja leikkaa halkaisijaltaan sentin kuutioiksi. Leikkaa liha samalla tavoin. Keitä kananmunat koviksi, hienonna persilja ja raasta piparjuuri.
2. Sekoita majoneesi ja kerma ja mausta piparjuurella makusi mukaan. Sekoita joukkoon punajuuret, perunat ja liha. Anna vetäytyä tunnun ajan.
3. Tee salaatinlehdistä peti. Kaada punajuurisalaatti salaattipedille ja koristele kananmunalohkoilla ja persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti