Punajuurisalaatti jogurttikastikkeella
Tämä punajuurisalaatti on todella maukas kunnolla hapokkaan kastikkeensa kanssa. Ota talteen hennot punajuuren lehdet, voit käyttää niitä salaatinlehtinä. Täydennä vielä rucolalla, niin hyvää tulee. Jos haluat kevyempää salaattia, vähennä oliiviöljyn määrää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg punajuuria naattien kera
- 4-5 valkosipulinkynttä
- 4 dl luonnonjogurttia
- 75 saksanpähkinöitä
- ½ - 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl viinietikkaa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Valuta jogurttia kahvinsuodattimessa noin tunti, kunnes 2 ½ dl on jäljellä. Rouhi pähkinät. Vatkaa jogurtti, öljy ja viinietikka yhteen, sekoita mukaan pähkinärouhe ja puristetut valkosipulinkynnet. Suolaa ja pippuroi.
2. Keitä punajuuret kuorineen. Kuori juurekset ja leikkaa ne lohkoiksi.
3. Kaada kastike punajuurien päälle. Pane kylmään tunniksi. Voit myös asetella punajuurilohkot vadille salaatinlehtien ja punajuurenlehtien kanssa ja valuttaa päälle jogurttikastiketta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut