Punajuuret hunajakastikkeen ja fetajuuston kera
Julkaistu
Tuoreiden punajuurten kanssa maistuu makea hunajakastike. Tarjoa salaatti alkupalana tai lisukkeena.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 6 punajuurta
- 50 g fetajuustoa
Kastike
- 1½ rkl balsamiviinietikkaa
- 5 rkl öljyä
- 1 tl hunajaa
- 1 tl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita viinietikkaa ja ruohosipuli. Lisää joukkoon öljy ja hunaja.
2. Huuhtele ja harjaa punajuuret puhtaiksi. Keitä ne pehmeiksi kannen alla ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Purista kuori irti, leikkaa punajuuret lohkoiksi ja marinoi kastikkeessa.
3. Aseta punajuuret tarjoiluvadille. Murenna juusto ja ripottele punajuurten päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa