Punainen papukeitto
Tämä keitto on todellista kasvissyöjän pikaruokaa. Soseuta pavut tehosekoittimella. Keittoa ei tarvitse edes kiehauttaa, sillä se maistuu yhtä hyvältä sekä kylmänä että lämpimänä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 prk punaisia papuja
- 8 dl kasvislientä
- 1 tl oliiviöljyä
- 1 tl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Koristeluun
- ½ punasipuli
- 4 rkl kermaviiliä
- tuoretta timjamia tai oreganoa
Valmistusohje
1. Soseuta pavut tehosekoittimella ja laimenna sose keitoksi kasvisliemellä. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.
2. Mausta keitto oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla sekä suolalla ja pippurilla. Koristele punasipulisuikaleilla, kermaviilillä ja tuoreella timjamilla tai oreganolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa