Punainen papukeitto

Tämä keitto on todellista kasvissyöjän pikaruokaa. Soseuta pavut tehosekoittimella. Keittoa ei tarvitse edes kiehauttaa, sillä se maistuu yhtä hyvältä sekä kylmänä että lämpimänä.

4 annosta

  • 1 prk punaisia papuja
  • 8 dl kasvislientä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Koristeluun

  • ½ punasipuli
  • 4 rkl kermaviiliä
  • tuoretta timjamia tai oreganoa

Valmistusohje

1. Soseuta pavut tehosekoittimella ja laimenna sose keitoksi kasvisliemellä. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi.

2. Mausta keitto oliiviöljyllä ja balsamiviinietikalla sekä suolalla ja pippurilla. Koristele punasipulisuikaleilla, kermaviilillä ja tuoreella timjamilla tai oreganolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.